menu

Családireceptkönyv.hu

Göngyölt hús vaslábasban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sovány sertéscomb szeletek
bacon szalonna
kisebb, egész burgonya
1 fej vöröshagyma, 1 tv paprika, 1 kisebb paradicsom
2-3 ek libazsír
dijoni mustár, só, bors

Elkészítés:


A hús szeleteket egész vékonyra klopfoljuk
A hús pácolását előző nap mindenképpen el kell készíteni, hogy érlelődni tudjon, mert úgy lesz finom.
Tehát: bekenjük be a húsokat a mustárral és szórjuk meg kevés sóval és borssal. Fektessünk mindegyik szeletre 1-1 csík bacon szalonnát, rakjuk tálcára és folpackkal befedjük.
Másnap meghámozzuk a burgonyát, akkorákat, amilyen széles a hússzeletünk és annyit ahány van. A krumplira rátekerjük a szalonnás húscsíkokat, a végét egy fogpiszkálóval átbökjük úgy, hogy a krumpliba is belenyomódjon. A szokásos módon készítsünk egy finom, kevés vízzel felöntött pörköltszaftot és szépen sorban rendezzük el benne a göngyölegeket. Fedő alatt puhára pároljuk, időnként két villa segítségével megforgatjuk. Akkor jó, ha egy hústűt könnyedén át tudunk szúrni a krumplin. Amikor puha, pár kanál tejfölt adunk hozzá és összerázogatjuk a főzőedényt.

Göngyölt hús vaslábasban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szabolcsi töltött káposzta
Szabolcsi töltött káposzta

Kacsa mellet alaposan letisztítom, jól le mosom, folyó víz alatt, dagadót szintén egészben mosom, majd le csurgatom a húsokról a felesleges vizet, és húsvágó deszkán kis pici darab...

Elkészítési idő: 40-perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Császárszelet
Császárszelet

A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam. Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mustáros sült oldalas
Mézes-mustáros sült oldalas

A húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és megforgatjuk benne a szárazra törölt husikat, majd 5-6 órára (vagy egy éjsz...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Sertésszelet jóasszony módra
Sertésszelet jóasszony módra

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk. A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra darabo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk