50 dkg sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem (fehér répa )
20 dkg krumpli
fűszerpaprika ízlés szerint
só, bors ízlés szerint
olaj
1 tk őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
Csipetkéhez:
1 egész tojás
Liszt, annyi, hogy jó sűrű tészta legyen
A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk.
A hagymát kockára, a zöldségeket pedig karikára vágjuk.
A húst is kockára vágjuk,
A hagymát megdinszteljük az olajon.
Megszórjuk ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal, fűszerköménnyel, jól összekeverjük, és beletesszük a kockára vágott húst.
Kb, 20 percig fedő alatt pároljuk.
Majd hozzátesszük a zöldségeket, sárgarépát, petrezselymet (a burgonyát nem), így is pirítjuk egy kicsit, aztán felöntjük 2,5-3 l vízzel.
Kis lángon főzzük, mikor már puhulnak a zöldségek és a hús, akkor beletesszük a burgonyát, és tobabb főzzük.
A tojásból,lisztből keményebb galuskatésztát keverünk,és kanállal beleszaggatjuk a levesbe,puhára főzzük.
1. Kevés olajon a vöröshagymát kicsit megdinsztelem, a zsemlét vízbe áztatom és kinyomkodom. 2. A húshoz keverem a fűszereket, a kétféle hagymát, a zsemlét, 1 tojást és összeál...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézösszedolgozod, majd golyókat csinálsz belőle, és belecsavarod mindjárt egy szál baconszalonnába. Ebből az adagból nekem 16 db lett, 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készen van.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra vágott hagymát aprítsuk fel, és a vajban pirítsuk meg. Szórjuk rá a pirospaprikát, locsoljuk rá a paradicsompürét, majd engedjük fel vízzel. Tegyük bele az apróra vágott...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesHa egész karajt vásároltál, akkor szeleteld fel, kb. 1 cm-es szeletekre. Klopfold ki a húst. A natúr szelet vastagsága ideálisan kb. 5-7 mm, és egyenletesen vastag a hús. Sózd és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű