50 dkg sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem (fehér répa )
20 dkg krumpli
fűszerpaprika ízlés szerint
só, bors ízlés szerint
olaj
1 tk őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
Csipetkéhez:
1 egész tojás
Liszt, annyi, hogy jó sűrű tészta legyen
A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk.
A hagymát kockára, a zöldségeket pedig karikára vágjuk.
A húst is kockára vágjuk,
A hagymát megdinszteljük az olajon.
Megszórjuk ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal, fűszerköménnyel, jól összekeverjük, és beletesszük a kockára vágott húst.
Kb, 20 percig fedő alatt pároljuk.
Majd hozzátesszük a zöldségeket, sárgarépát, petrezselymet (a burgonyát nem), így is pirítjuk egy kicsit, aztán felöntjük 2,5-3 l vízzel.
Kis lángon főzzük, mikor már puhulnak a zöldségek és a hús, akkor beletesszük a burgonyát, és tobabb főzzük.
A tojásból,lisztből keményebb galuskatésztát keverünk,és kanállal beleszaggatjuk a levesbe,puhára főzzük.
A raguhoz a szűzpecsenyét ceruza nagyságú csíkokra vágjuk. Serpenyőben üvegesre pirítjuk a finomra felvágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst. Sóval, borss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, a tetszőlegesen fölvágott paprikát is hozzáadjuk. Amikor már elkezd barnulni a hagyma, akkor az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. 2. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és hirtelen mindkét oldalát megsütjük. 3. Kivessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük b...
Elkészítési idő: 3.5 úra Nehézség: Közepes