Családireceptkönyv.hu

Csülök pác


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db nyers sertés csülök
babérlevél
egész fekete bors
vöröshagyma
olaj

Száraz pác:


pirospaprika
bors
fokhagyma
őrölt kömény
méz

Elkészítés:


A csülköt ízesítjük egész fekete borssal, babérlevéllel és karikára vágott vöröshagymával, tálba tesszük, és olajat öntünk rá. Ebben a pácban hagyjuk állni a húst legalább 3-4 napig. Ennyi idő alatt magába szívja az ízeket, és sütéskor is sokkal szaftosabb marad.

A pácolást követően kivesszük a csülköt az olajból, és alaposan bekenjük zúzott fokhagymával, illetve a száraz páchoz használatos fűszerekkel. A mézet és a paprikát főleg a húsosabb részekhez használjuk, mert ezek könnyen megsülhetnek, akár meg is éghetnek a csülök bőrén.

Kétféleképpen készíthetjük el. Az egyik lehetőség, hogy kerámia edényben először lefedve sütjük, majd ha megpuhult, pirosra sütjük. Közben néhányszor meglocsoljuk a saját kisült zsiradékával.

A másik lehetőségünk, hogy előmelegített sütőbe tesszük, és 250 fokon sütjük 40 percig. Ezután visszavesszük a hőfokot 130-150 fokra, és lassan, 3-4 óra alatt készre sütjük, közben locsolgatjuk.

Csülök pác

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Finom fasírtgolyók olvadozó sajttal
Finom fasírtgolyók olvadozó sajttal

A húst, a kinyomkodott kenyeret, a zúzott fokhagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, összekeverjük. A paprikát nagyon apróra vágjuk és belekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött dagadó ( Andi receptje)
Töltött dagadó ( Andi receptje)

A dagadóba kézzel mélyedést csinálok ahova majd a töltelék kerül A csirkemájat megtisztítom (kb.20 dkg-t félre teszek) a többit pirospaprikás vöröshagymás pörkölt alapra odatesze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar V ali féle Tarja sonkaprésben
V ali féle Tarja sonkaprésben

én 3 napig sóban tartottam és egy hétig vizes pácban... aztán ment a présbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk