1 db nyers sertés csülök
babérlevél
egész fekete bors
vöröshagyma
olaj
Száraz pác:
só
pirospaprika
bors
fokhagyma
őrölt kömény
méz
A csülköt ízesítjük egész fekete borssal, babérlevéllel és karikára vágott vöröshagymával, tálba tesszük, és olajat öntünk rá. Ebben a pácban hagyjuk állni a húst legalább 3-4 napig. Ennyi idő alatt magába szívja az ízeket, és sütéskor is sokkal szaftosabb marad.
A pácolást követően kivesszük a csülköt az olajból, és alaposan bekenjük zúzott fokhagymával, illetve a száraz páchoz használatos fűszerekkel. A mézet és a paprikát főleg a húsosabb részekhez használjuk, mert ezek könnyen megsülhetnek, akár meg is éghetnek a csülök bőrén.
Kétféleképpen készíthetjük el. Az egyik lehetőség, hogy kerámia edényben először lefedve sütjük, majd ha megpuhult, pirosra sütjük. Közben néhányszor meglocsoljuk a saját kisült zsiradékával.
A másik lehetőségünk, hogy előmelegített sütőbe tesszük, és 250 fokon sütjük 40 percig. Ezután visszavesszük a hőfokot 130-150 fokra, és lassan, 3-4 óra alatt készre sütjük, közben locsolgatjuk.
A darált húst összekevered az ételízesítővel, borssal, pici sóval. A bacon szeleteket egymás mellé fekteted (csomagonként) úgy, hogy picit fedjék egymást. Ráteríted a darált hús ke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sonkát egy edényben a fél liter ciderrel és annyi vízzel ami pont ellepi feltesszük főni. Adjuk hozzá a narancs héját, a reszelt gyömbért, a csillagánizst és a megtisztított, f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeskaraj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a húst mivel még sülni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapockát én 2-3 egyforma darabra szelem.. A fűszerekből száraz pácot (Rub) készítek: barna cukor, édes-nemes pirospaprika, frissen őrölt bors, só, Cayenne-bors, római kömény...
Elkészítési idő: 10-15 óra Nehézség: Könnyű