menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött fasirt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
60 dkg sertéshús (nálam lapocka)
2 db zsemle
2 db tojás
4 db főtt, kemény tojás a töltéshez
1 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt kömény
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 teáskanál só
kevés tej, vagy víz
a tetejére egy felvert tojás

A párolt káposztához:
1 közepes fej lila káposzta
2-3 dl cukorral ízesített, erdei gyümölcs/málna tea
2 evőkanál cukor
1 dl balzsamecet
3 evőkanál napraforgó olaj
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál só

Elkészítés:


Elkészítés:
A töltéshez való tojásokat keményre főzzük. A két zsemlét pár percre kevés tejbe vagy vízbe áztatjuk. Miután jól megszívták magukat, kinyomkodjuk és ledaráljuk a hússal és a hagymákkal együtt, hozzáadunk két tojást és az egészet a fűszerekkel együtt jól eldogozzuk. A sütőtepsit vagy -formát kikenjük egy kevés zsírral és kiszórjuk zsemlemorzsával.
A hús felét leterítjük, rátessszük a tojásokat, majd az egészet befedjük a hús másik felével, és szépen elegyengetjük, formát adunk neki. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, hogy ne repedezzen ki.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 1-1,5 óra alatt, először lefedve, majd félidő eltelte után, a fóliát eltávolítva, szép pirosra sütjük.

Míg a vagdalt sül, addig elkészítjük a párolt káposztát.
Főzünk egy finom málnás vagy erdei gyümölcs teát, ami nem fekete tea alapú és kevés cukorral beízesítjük.
Egy tapadásmentes edényben a cukrot barnára pirítjuk, majd beletesszük a legyalult vagy vékonyra vágott lilakáposztát, felöntjük egy kevés balzsamecettel és a teából is öntünk hozzá egy keveset. Hozzáadjuk a köményt és megsózzuk kissé.
Fedő alatt pároljuk, közben átkeverjük, és addig adagoljuk hozzá a teát, míg puhára nem párolódik a káposzta. Ha szükséges, ízesítjük még egy kevés balzsamecettel.

Miután a vagdalt megsült, a formában pihentetjük pár percig, hogy szépen szeletelhető legyen.
Kínálhatunk mellé hagymás tört burgonyát is, de csak a párolt káposztával tálalva is nagyon finom."

Töltött fasirt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Disznófősajt
Disznófősajt

A hozzávaló húsokat, meg zöldségeket 3-4 óra alatt abalében puhára főzöm. Mikor megvan, a bőröket, húst apró, vékony csíkokra vagdosom, fűszerezem, majd a disznó gyomrába tömköd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar TÖLTÖTT KARAJ GAZDAGON
TÖLTÖTT KARAJ GAZDAGON

:A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A kolbászt karikákra,az újhagymát 5-6 cm-es darabokra vágjuk. A két darab tojást megfőzzük. Elkészítés:A hússzeletek egyik felére teszünk 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csaba
Mátrai borzas
Mátrai borzas

A karajt kiklopfoljuk sóval, borssal, ízesítjük. A palacsinta tésztába mártott húsokat forró olajban kisütjük. A kisült húsokat tepsibe rakjuk tetejére tejfölt, és reszelt sajtot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Malacsült dijoni mustárral pácolva
Malacsült dijoni mustárral pácolva

Elkészítjük a pácot, összekeverjük a mustárt, az olajat, a fűszerkeveréket és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. A húst megsózzuk, és a páccal mindkét oldalát bekenjük -mehet a...

Elkészítési idő: 110 min
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk