10 db karaj, 1/2 kg sampion gomba, tejföl, 30 dkg sajt, petrezselyem, kiss fej hagyma, só, bors, rizs, zsír, olaj.
A gombát apróra vágjuk. Egy evőkanál zsírban egy kisebb fej hagymát megdinsztelünk, rávágjuk a petrezselyemzöldet, beletesszük a gombát,sót, borsot és fedő alatt pároljuk.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és egy kicst állni hagyjuk. Mindkét oldalát lisztbe mártjuk és kevés olajban elősütjük, hogy egy kis színt kapjon. A tepsibe kicsi olajat öntünk, a húst belerakjuk. Minden egyes hússzeletre ráhalmozunk a gombából, majd tejfölt rakunk rá. Letakarjuk alufóliával, 220 fokos sütőbe, alsó-felső sütéssel 15-20 percig sütjük. A fóliát levesszük róla, majd megszórjuk sajttal és csak addig tesszük vissza a sütőbe még a sajt ráolvad a tetejére.
Rizibizivel tálaljuk.
A karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva. Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fokhagymát csíkokra vágjuk, a húst bevagdossuk a lyukakba beledugjuk a fokhagyma csíkokat. Beforgatjuk a fűszersóba. Egy tepsibe vagy jénai tálba beleteszünk 2 evőkanál olajat c...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, az egészben hagyott húst minden oldalán megpirítjuk, hogy kérget kapjon. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és beledobálj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztaleveleket forrásba levő vízbe rakom és addig főzöm, amíg szép átlátszó, formázható lesz. A hagymát kevés olajon megdinsztelem. Ha kihűlt hozzáadom a húshoz, amiben elkeve...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes