menu

Családireceptkönyv.hu

Holstein szelet (Szilágyi Balázs)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet hús (sertéskaraj, sertéscomb vagy borjúszelet) - kb. 50-70 dkg
4 friss tojás
Liszt (kb. 5-10 dkg)

Bors
Szerecsendió
Olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés:


1. A Holstein szelethez először is szeleteld fel és tisztítsd meg a húst.
2. Enyhén klopfold ki a szeleteket. Nem kell túl vékonyra, kb. fél cm-esre.
3. Sózd és borsozd a hússzeleteket mindkét oldalukon, illetve ízesítsd egy kevés őrölt szerecsendióval.
4. Egy tányérba önts lisztet, és forgasd ebbe a hússzeleteket.
5. Egy serpenyőben forrósíts egy kevés olajat vagy zsírt. Süsd ki benne közepes lángon a hússzeleteket, kb. 4-5 percig mindkét oldalukon.
6. Közben készítsd el a tükörtojásokat is. Ehhez egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, önts bele egy nagyon kevés olajat, és vedd vissza a lángot közepes alá. Üsd bele a tojásokat - tükörtojáshoz a lehető legfrissebb tojást használj. Süsd alacsony lángon 3-4 percig, amíg a fehérje teljesen megszilárdul, de a sárgája még folyós, szép tükröződő marad.
7. A Holstein szeletet, éppen a tükörtojás miatt, csak tányérban tudod tálalni. Tedd ki minden tányérra a köretet, és a hús méretétől függően egy vagy két szeletet. Helyezd a hússzeletekre a tükörtojást, és kész is a Holstein szelet.

Holstein szelet (Szilágyi Balázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


Füszfásné Kállay
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Baconos-sajtos karaj tepsiben
Baconos-sajtos karaj tepsiben

Egy nagyobb tepsit kikentem vajjal. Egy tálban összekevertem a lisztet a fűszerekkel az apróra vágott petr. zölddel. A bacon szalonnával kibéleltem a tepsit, majd a lisztes kev...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
A világ legomlósabb sertéssültje
A világ legomlósabb sertéssültje

Így készítsd el: 1. Melegítsd elő a sütőt 90 fokra légkeveréssel. 2. A húst minden oldaláról pirítsd körbe zsiradékon, hogy kérget kapjon, majd fektesd egy nem túl na...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás sertés szelet
Hagymás sertés szelet

A hús szeleteket ki klopfoljuk,enyhén sózzuk,borsozzuk. Olajon kezdjük elősütni. Mikor már a hús kifehéredett,vizet öntünk rá kicsit megfőzzük.Amint a hús puha,felkarikázunk egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Temesvári ragu
Temesvári ragu

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolvaszt...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk