Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Holstein szelet (Szilágyi Balázs)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet hús (sertéskaraj, sertéscomb vagy borjúszelet) - kb. 50-70 dkg
4 friss tojás
Liszt (kb. 5-10 dkg)

Bors
Szerecsendió
Olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés:


1. A Holstein szelethez először is szeleteld fel és tisztítsd meg a húst.
2. Enyhén klopfold ki a szeleteket. Nem kell túl vékonyra, kb. fél cm-esre.
3. Sózd és borsozd a hússzeleteket mindkét oldalukon, illetve ízesítsd egy kevés őrölt szerecsendióval.
4. Egy tányérba önts lisztet, és forgasd ebbe a hússzeleteket.
5. Egy serpenyőben forrósíts egy kevés olajat vagy zsírt. Süsd ki benne közepes lángon a hússzeleteket, kb. 4-5 percig mindkét oldalukon.
6. Közben készítsd el a tükörtojásokat is. Ehhez egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, önts bele egy nagyon kevés olajat, és vedd vissza a lángot közepes alá. Üsd bele a tojásokat - tükörtojáshoz a lehető legfrissebb tojást használj. Süsd alacsony lángon 3-4 percig, amíg a fehérje teljesen megszilárdul, de a sárgája még folyós, szép tükröződő marad.
7. A Holstein szeletet, éppen a tükörtojás miatt, csak tányérban tudod tálalni. Tedd ki minden tányérra a köretet, és a hús méretétől függően egy vagy két szeletet. Helyezd a hússzeletekre a tükörtojást, és kész is a Holstein szelet.

Holstein szelet (Szilágyi Balázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


Füszfásné Kállay
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mediterrán szűzpecsenye
Mediterrán szűzpecsenye

A húst szúrd fel, szórd meg sóval, és tedd félre. A petrezselymet aprítsd fel, a sajtot reszeld le, és a zúzott fokhagymával keverd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csülökterrin torma panna cottával
Csülökterrin torma panna cottával

Csülökterrin A zöldséges lében megfőtt, füstölt csülköt (sonkát vagy tarját) apróbb darabokra csipegetjük, nagyjából a felét egy, frissentartó fóliával bélelt, püspökkenyér form...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdélyi sertéstokány
Erdélyi sertéstokány

A húst csíkokra vágjuk,megmossuk,majd lecsepegtetjük. A szalonnát is csíkokra vágjuk,majd zsírjára pirítjuk. A szalonna zsírjára tesszük a felaprított vörös és fokhagymát. Egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Snidlinges krémsajtos töltött borda
Snidlinges krémsajtos töltött borda

A snidlinget apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget elkeverjük a krémsajttal. Ízesítjük sóval és borssal. A töltelékből teszünk a karajsze...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk