Családireceptkönyv.hu

SERTÉSPÖRKÖLT PULISZKÁVAL


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1/2 kg serteshus
2 fej hagyma
so,bors,piros paprika
olaj
Puliszkahoz :
3 bögre puliszka liszt (kukoricadara)
6 bögre viz
so

Elkészítés:


A hagymat szeletekre vagtam.
A serteshust kockakra daraboltam.
A hust a felmelegitett olajba tettem, es addig kavartam ameddig a hus kifeheredett.
Akkor hozzaadtam a hagyma szeleteket, es egyutt is paroltam ameddig a hagyma uvegesre parolodott.
Fuszereztem, so,bors,piros paprikaval.
Felontottem keves vizzel, es takareklangon puhara paroltam.
Fozes kozben ha a vizet elfotte, akkor potolni kell.
Puliszka :
A vizet a soval foni tettem, amikor a viz gyongyozni kezdett, beletettem a puliszkalisztet lassan adagolva, es allando keveres mellett.
Allandoan kell kavarni fozes kozben, mert hamar megcsomosodik.
Amikor a puliszka az edeny falatol elvallik, es puffog, akkor a tuzet elzartam, es lefedtem kb. 10 percig.

A bögre 2/5 dl-es...

Trükkök, tippek, praktikák:


Puliszka, polenta, málé, prósza - ismerősen csengő szavak. A puliszka, a ma divatos polenta „leánykori neve”.
Jelentésük több évtizeden át feledésbe merült, ám napjaink reformkonyhája újra életre keltette a kukorica-alapból készült finomságokat.
Mivel nem tartalmaz sikért (glutént), a lisztérzékeny személyek táplálkozásában is fontos szerepet tölt be. Jelentősége ismert még a csecsemőélelmezésben is – a sikértartalmú gabonák helyett felhasználva, segíthet megelőzni a lisztérzékenység kialakulását.

SERTÉSPÖRKÖLT PULISZKÁVAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja cornflakes paní
Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja cornflakes paní

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sült oldalas
Sült oldalas

A megtisztított oldalast sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel hintjük. Tepsire helyezzük és némi vizet löttyintünk alá. A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk, egy-ket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rúdban sűlt vagdalt
Rúdban sűlt vagdalt

Mindent jól összedolgozok és állni hagyom min. fél órát Jénaiba formázom vizes kézzel Kicsit még meglocsolom,pici olajat öntök rá és fedés nélkül készre sütöm 180 fokos sütőben...

Elkészítési idő: 1óra 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
tekercses fasírt
tekercses fasírt

ziasztok! Valaki darálthúshoz kért őtleteket.Ott leírtam ezt,mint javaslat.Aztán kedvet kaptam hozzá és ez lett a vacsora.bekevert fasírthúst alufóliára terítem kb 1 cm vastagságba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk