1,5 kg sertéshús
4 szem közepes paradicsom
2 szem közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk piros paprika
1 tk őrölt fekete bors
1 csipet majoranna
1 ek zsír
2 tk só
(Egy tk pista még csodákra képes, és nem lesz tőle erős!)
Húst kockázom, félre teszem. Hagymát apróra vágom, a zsírt fel teszem melegedni. Hagymát bele öntöm, közepes lángon fedővel dinsztelem. Épp mielőtt barnulna, mehet bele a fokhagyma összevágva és a felkockázott hús.
A húst fehéredésig kevergetem (kb. 5-8 perc). Leemelem a tűzről, egy pohár hideg vizet ráöntök, bele teszem a PÚPOS teás kanál őrölt paprikát, a borsot, a sót a majorannát és a paradicsomokat félbe vagdosva, majd mehet vissza a tűzre. Kevergetem utána hagyom rotyogni fedő alatt 45 percig közepes lángon.
1-2x rá kell nézni láng függvényében hogy áll a szaft, kell e rá víz, esetleg pici só. 1 óra rotyogás után kész, ha nem öklömnyire vágtad a húst.
1. A gyorsrizst puhára főzöm, majd a vöröshagymát kicsi olajon megdinsztelem, belerakom a káposztát, borssal megszórom és kevés vizet aláöntve majdnem puhára párolom. 2. Egy jé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húst beízesítjük a fűszerekkel és hozzákeverjük a tojást is. 2. Ha kell, egy kis zsemlemorzsát is szórunk bele, hogy szépen összeálljon. 3. A húsból gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék A spenótot többször, alaposan átmossuk, és a szárát levágjuk. Egy forró serpenyőbe olívaolajat öntünk, a gerezd fokhagymát egy picit megroppantjuk, majd egészben beledob...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombákat megtisztítjuk, azaz ecsettel vagy durva szövésű konyharuhával eltávolítjuk a felületükről a föld- és/vagy avarmaradványokat (A), és csak annyit vágunk le a szárvégükb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű