Hozzávalók:
1 nagyobb szűzpecsenye
10 -15 deka bacon
só ,bors
25-30 deka darált hús ( a szűzpecsenye nagyságától függ)
1 -2 gerezd fokhagyma
diónyi vöröshagyma,
1 kk pirospaprika
1 tojás
Elkészítése:
A szűzpecsenyét éles késsel vágjuk úgy,mintha fel lenne tekerve és azt bontanánk le és tekernénk ki, Így szép nagy darab lesz belőle, ezt meg klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A darált húst elkészítjük, mint a fasírthoz, azzal, hogy ebbe teszünk egy kávéskanál pirospaprikát és nem kell bele áztatott zsemle. Ezt a masszát rákenjük a szűzpecsenyére, feltekerjük és a bacon szeleteket rátekerjük, majd alufóliába csomagoljuk és úgy sütjük 170 fokon 30-40 percig ( a tekercs vastagságától függően), majd leszedjük az alufóliát és rápirítjuk a bacont.. Ha kihűlt befóliázzuk, hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
https://www.youtube.com/watch?v=ysEXD08jmIQ
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1A hagymát és a paradicsomot feldarabolom. A hagymát üvegesre pirítom, majd beleteszem a paradicsomot és megszórom pirospaprikával. Bakonyi gombás rizs receptBakonyi gombás rizs r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmarha selyembél vastagszaláminak, vékony kolbásznak Húst kockázni, fűszerezni, keverni, darálni, még egyszer átdolgozni, , tölteni. Száradni egy-két nap, füstölés és ismét szárad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, majd az olajon lassú tűznél üvegesre dinszteljük. A húst eközben először szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk, körülbelül ugyanakkora nagys...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű