menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött szűzpecsenye_hideg tál


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

1 nagyobb szűzpecsenye
10 -15 deka bacon
só ,bors
25-30 deka darált hús ( a szűzpecsenye nagyságától függ)
1 -2 gerezd fokhagyma
diónyi vöröshagyma,
1 kk pirospaprika
1 tojás

Elkészítés:


Elkészítése:

A szűzpecsenyét éles késsel vágjuk úgy,mintha fel lenne tekerve és azt bontanánk le és tekernénk ki, Így szép nagy darab lesz belőle, ezt meg klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A darált húst elkészítjük, mint a fasírthoz, azzal, hogy ebbe teszünk egy kávéskanál pirospaprikát és nem kell bele áztatott zsemle. Ezt a masszát rákenjük a szűzpecsenyére, feltekerjük és a bacon szeleteket rátekerjük, majd alufóliába csomagoljuk és úgy sütjük 170 fokon 30-40 percig ( a tekercs vastagságától függően), majd leszedjük az alufóliát és rápirítjuk a bacont.. Ha kihűlt befóliázzuk, hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

 Töltött szűzpecsenye_hideg tál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mónika
Gombás-tejfölös sertésszűz tésztával
Gombás-tejfölös sertésszűz tésztával

Elkészítése: 1. A sertésszüzet lehártyázzuk, majd felkarikázzuk, és forró olajon elkezdjük pirítani. Miközben pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha már a hús egyik fele kifehéredett,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Borsós tokány
Borsós tokány

A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk. A szalonna bőrét levágjuk...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkába göngyölt virsli
Sonkába göngyölt virsli

A virslit sonkába göngyöljük, jénai tálba tesszük. Leöntjük fűszeres kefirrel (bors, fokhagyma, pici só) majd megszórjuk reszelt sajttal vagy simán rászeleteljük a sajtot. 200 fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kocsonya füstölt sonkával
Kocsonya füstölt sonkával

A hozzávalókat annyi vízben, amennyi éppen ellepi, közepes tűzön felforraljuk, majd a legkisebb lángon, gyöngyözve, kb. 6 órán át abáljuk. Közben a habot folyamatosan leszedjük a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk