70 dkg sertéskaraj
1 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
friss zöldpetrezselyem
só, bors
A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy hőálló edénybe. A tejfölt, a mustárt, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, leöntjük vele. 180 fokon sütjük 20 percig, de néha megforgatjuk, majd kínálhatjuk.
A húsos csontot langyos vízben jól megmossuk. Feltesszük 2.5 liter hideg vízben főni. Egyenletes lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, a keletkező habot szűrőkanállal leszedjük. Kb. 3...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA közepes méretű burgonyákat megmossuk, körömkefével alaposan megsúroljuk, enyhén sózzuk, majd egészben hagyva, héjastól 180 °C-os sütőben sütjük, míg egy kést ellenállás nélkül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kivert, enyhén sózótt húst lisztbe forgatva kevés olajon elősütjük (pirosra), tálra szedjük. Ugyanabban az edényben, amiben elősütöttünk, egy kis fej apróra vágott hagymát megfut...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. Lisztbe,majd tejjel összekevert tojásba mártjuk,majd petrezselyemzölddel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Olajban fedő alatt kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes