menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás szelet


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- kb. fél kg karaj
- 250 g friss gomba vagy 2 doboz konzerv
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- pirospaprika
- olaj
- liszt

Elkészítés:


A húsokat kiklopfoljuk egy picit majd sózzuk és borsozzuk. Ezután lisztbe forgatva elősütünk minden szeletet. A visszamaradt olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket és felöntjük pici vízzel. Mehet bele a felszeletelt gomba amit kicsit lepirítunk ?. Visszatesszük a húsokat a gombához és adunk hozzá némi vízet. Kb. 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk a húst ?.

Trükkök, tippek, praktikák:


Párolt rizzsel, esetleg galuskával vagy tésztával tálaljuk.

Eredeti recept: Mancsi

Gombás szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilonka
Darált húsrolád kockára vágott tojással töltve
Darált húsrolád kockára vágott tojással töltve

Elkészítés: Készítsük el a tölteléket: A tojást meg tisztítjuk és vágjuk apró kockákra, adjuk hozzá a sót, borsot, tejfölt, az apróra vágott petrezselyem zöldet, a nyers tojást m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Töltött paprika magyarosan
Töltött paprika magyarosan

1 A sertéshúst ledaráljuk, rányomjuk a fokhagymát. 2 A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk. 3 A rizst félig megfőzzük, és azt is a húshoz ad...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar VELŐS PIRITÓS
VELŐS PIRITÓS

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összetörjük, és a zsiradékon megpirítjuk. A hártyáitól megtisztított, kis kockákra vágott velőt hozzáadjuk a hagymához, majd sózzuk és fűszere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tehéntánc
Tehéntánc

Bunda elkészítése: A krumplit lereszelem, a fokhagymával együtt, hozzáteszem a tojásokat, a lisztet, sózom, borsozom. A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, majd ráfektetek 1-1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk