1 kg savanyított, fejes káposzta, 30 dkg savanyított, gyalult káposzta, 50 dkg darált hús(marha ás disznó vegyesen), 10 dkg rizs, 1 fej hagyma, só,bors, pirospaprika, 30 dkg füstölt tarja,olaj
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük majd összekeverjük a darált hússal és az átmosott , lecsöpögtetett rizzsel. Sóval,borssal és őrölt pirospaprikával fűszerezzük. A káposztát leveleire szedjük, megormozzuk . Minden levélre egy evőkanálnyi darált húsos masszát teszünk, feltekerjük és két oldalát bedugjuk a káposzta levéllel.Egy edényben rétegesen lerakjuk a töltelékeket,rá a szeletelt füstölt tarját és befedjük gyalult káposztával. Annyi vizet öntünk rá,hogy épp elfedje és lassú tűzön megfőzzük. Tejföllel tálaljuk.
1. A felszeletelt húst, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. Ezután lisztbe, majd tojásba forgatjuk mindkét oldalát. 3. Olajozott tepsibe tesszük a mártogatott szeleteket és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kockára vágjuk és egy kevés vizet aláöntve megpirítjuk. A füstölt sajtot lereszeljük, a kehült szalonnával, borssal és a felaprított petrezselyemzölddel összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tűzálló tálat meglocsolunk olajjal. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd 5 egyenlő részre osztjuk. Gombóccá gyúrjuk, majd a tepsiben a tenyerünkke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat serpenyőben közepes lángon felforrósítani. Beletenni a hússzeleteket és oldalanként (vastagságtól függően) 4-5 percig sütni. Tűzálló tálba tenni, sózni, borsozni. A serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű