menu

Családireceptkönyv.hu

Kolozsvári töltött káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg savanyított, fejes káposzta, 30 dkg savanyított, gyalult káposzta, 50 dkg darált hús(marha ás disznó vegyesen), 10 dkg rizs, 1 fej hagyma, só,bors, pirospaprika, 30 dkg füstölt tarja,olaj

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük majd összekeverjük a darált hússal és az átmosott , lecsöpögtetett rizzsel. Sóval,borssal és őrölt pirospaprikával fűszerezzük. A káposztát leveleire szedjük, megormozzuk . Minden levélre egy evőkanálnyi darált húsos masszát teszünk, feltekerjük és két oldalát bedugjuk a káposzta levéllel.Egy edényben rétegesen lerakjuk a töltelékeket,rá a szeletelt füstölt tarját és befedjük gyalult káposztával. Annyi vizet öntünk rá,hogy épp elfedje és lassú tűzön megfőzzük. Tejföllel tálaljuk.

Kolozsvári töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Tarja steak
Tarja steak

A mustárt, a mézet, az olívaolajat összekeverjük, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A kb. másfél centi vastag hússzeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, és 24 órát ér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott sült karaj
Rakott sült karaj

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn. Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar brassói aprópecsenye
brassói aprópecsenye

A húst megmosom, majd csíkokra vágom. A szalonnát is felcsíkozom, a fokhagymát meg pucolom és apróra vágom. Egy lábosba teszem a szalonna darabokat és egy kicsit átpirítom, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar JÓASSZONY PECSENYÉJE
JÓASSZONY PECSENYÉJE

A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával. A szeleteket kenjük be vékonyan mustárral és lefedve tegyük félre, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk