1 ek (mangalica) zsír
60 dkg sertés lapocka
1 szál gyulai kolbász
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika
2 hámozott paradicsom
1 kk őrölt pirospaprika
só
frissen őrölt bors
kevés őrölt kömény
A zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst, a feldarabolt paradicsomot, a fokhagymát, és az apróra vágott paprikákat.
Őrölt paprikával megszórjuk, összekeverjük. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük.
Összekeverjük, majd a karikára vágott kolbász is hozzákerül, pár percet még főzzük, majd tálaljuk.
A kolbászt a legvégén adjuk hozzá, mert ez minden előkészítés nélkül is fogyasztható. Ha korán adjuk az ételhez, szétfőhetnek a vékony kolbászkarikák, ha későn, nem adja át a kitűnő aromát az egész ételnek.
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, és grillfűszerrel megszórjuk. A kolbászt és a paprikákat apró kockákra vágjuk és összedolgozzuk a sajttal. Ízesítjük sóval és őrölt fehér b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát üvegesre pároljuk, a zúzott fokhagymával. 2. Ha kész, mehet rá a kockára vágott hús is, melyet fehéredésig párolunk. Közben mehetnek a fűszerek rá, pirospaprikáv...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon légkeverős sütőben s...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű