menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros-borsós tokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéscomb
0.5 kg zöldborsó
2-3 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint majoranna
2-3 evőkanál mustár
3 evőkanál zsír
víz
liszt

Elkészítés:


A zsírt felmelegítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük.
Ezután mehet bele a felkockázott hús, amit fehéredésig sütünk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha kell a vizet pótoljuk.
Miután megpuhult a hús, hozzá adunk két evőkanál mustárt és egy evőkanál petrezselyemzöldet, majd a borsót.
10 percig főzzük még így, majd 2-3 evőkanál lisztet hozzá adva, kicsit besűrűsítjük a hús szaftját.

Rizzsel és uborkával tálaljuk.

Mustáros-borsós tokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Saslik sütőben
Saslik sütőben

Fűszerezzük sóval,borssal,fokhagymával a húst . Tegyük kiolajozott tepsibe vagy krumpliágyon süssük 220 fokon

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal és sonkával töltött karaj baconbe csomagolva
Sajttal és sonkával töltött karaj baconbe csomagolva

A sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Pásztortarhonya
Pásztortarhonya

A szalonnát zsírjára pirítom, kiveszem a lábasból és félre teszem. A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, megszórom, fűszerpaprikával ráteszem a kicsi kockára v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertéssült (ahogy én csináltam)
Sertéssült (ahogy én csináltam)

Kicsit hagytam állni, majd mindkét oldalát 2-2 percig sütöttem Burgonyát megfőztem, a tepsibe lereszeltem, sóztam és reszelt fokhagymát szórtam rá rétegenként. Amiben a hús sült a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk