Családireceptkönyv.hu

Mustáros-borsós tokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéscomb
0.5 kg zöldborsó
2-3 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint majoranna
2-3 evőkanál mustár
3 evőkanál zsír
víz
liszt

Elkészítés:


A zsírt felmelegítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük.
Ezután mehet bele a felkockázott hús, amit fehéredésig sütünk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha kell a vizet pótoljuk.
Miután megpuhult a hús, hozzá adunk két evőkanál mustárt és egy evőkanál petrezselyemzöldet, majd a borsót.
10 percig főzzük még így, majd 2-3 evőkanál lisztet hozzá adva, kicsit besűrűsítjük a hús szaftját.

Rizzsel és uborkával tálaljuk.

Mustáros-borsós tokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Börek 2. krumplisan
Börek 2. krumplisan

Maga a börek sütése: Fogunk egy akkora tepsit, mint a réteslapunk. Föltörjük és enyhén fölverjük a tojást, majd belekavarjuk a joghurtba és egy kevés olajat öntünk hozzá (kb. 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Frankfurti tokány
Frankfurti tokány

A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst kifehéredésig piritjuk, kis levet ereszt. Hozzáadjuk a fokhagymát, bort, kevés vizet majd a paradicsompürét. Kis lángon p...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

A zsömléket beáztatjuk tejbe. Keményre főzünk 8 db tojást, lehűtjük, majd megpucoljuk, és fehér végüket levágjuk, egészen a sárgájukig. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, finom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk