50 dkg tarja
2 gerezd fokhagyma
2 nagy fej hagyma
1 kg burgonya
bors
liszt
mustár
só
olaj
A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával.
A szeleteket kenjük be vékonyan mustárral és lefedve tegyük félre, hogy az egész egy kicsit érjen össze.
Addig pucoljuk meg a krumplit és egy tál vízben tegyük félre.
Pucoljuk meg a hagymát vágjuk fel karikára és olajon vagy zsírban pirítsuk szép halvány sárgára. Ha elkészült szedjük ki és tegyük félre.
Vegyük elő a hússzeleteket és mindkét oldalukat lisztezzük be, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen süssük ki.
Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni, így az a pecsenyeszeletekkel egy időben el fog készülni. Persze közben egyikről sem feledkezzünk meg a másik kárára.
A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel.
A jóasszony pecsenyéjét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a kisült krumplit a tetejére halmozzuk fel a hússzeleteket majd borítsuk be az egészet a kisült hagymakarikákkal.
Egy kis tálban habverővel keverjük össze a barna cukrot, a paprikát, a köményt és a sót. Majd keverjük hozzá az olívaolajat, hogy paszta alakuljon ki. Kenjük be a pasztával a húst....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA darált húst összedolgozzuk a zsemlyemorzsával, egész tojással, sóval, borssal, paprikával. Petrezselyemzölddel ízesítjük. Kis gombócokat készítünk, melyeket elősütünk kevés olajo...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűEgybesütésre a legízletesebb, legomlósabb a lapocka és a combtő (schluss). A lapocka vásárlásánál hangsúlyozzuk, hogy egybesültet készítünk belőle, olyan darabot kérjünk, amely süt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA karajt megtisztítjuk, éles, hosszú késsel felszúrjuk, kívül-belül alaposan megfűszerezzük. Egyik végéről bele szúrjuk a kolbit, a másik végéről a répát. (kb. fele-fele hosszan)....
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű