Családireceptkönyv.hu

Jóasszony pecsenyéje


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg tarja
2 gerezd fokhagyma
2 nagy fej hagyma
1 kg burgonya
bors
liszt
mustár

olaj

Elkészítés:


A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával.
A szeleteket kenjük be vékonyan mustárral és lefedve tegyük félre, hogy az egész egy kicsit érjen össze.
Addig pucoljuk meg a krumplit és egy tál vízben tegyük félre.
Pucoljuk meg a hagymát vágjuk fel karikára és olajon vagy zsírban pirítsuk szép halvány sárgára. Ha elkészült szedjük ki és tegyük félre.
Vegyük elő a hússzeleteket és mindkét oldalukat lisztezzük be, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen süssük ki.
Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni, így az a pecsenyeszeletekkel egy időben el fog készülni. Persze közben egyikről sem feledkezzünk meg a másik kárára.
A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel.
A jóasszony pecsenyéjét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a kisült krumplit a tetejére halmozzuk fel a hússzeleteket majd borítsuk be az egészet a kisült hagymakarikákkal.

Jóasszony pecsenyéje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertéscsülök grillezve
Sertéscsülök grillezve

A kuktában felteszem főni a csülköt a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor puhára főtt sütőtálba teszem és meggrillezem.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Paradicsomos káposzta gombóccal
Paradicsomos káposzta gombóccal

A savanyú káposztát, ha nagyon sós, akkor mossuk át és tegyük egy fazék aljába. A füstölt húst daráljuk le, keverjük össze a már ledarált sertéshússal, ízlés szerint sózzuk, borsoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tésztában sült egyben fasírt
Tésztában sült egyben fasírt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk