Családireceptkönyv.hu

Darált hússal és rizzsel töltött káposztalevél


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 személyre:

1 nagy fej káposzta
2-3 evőkanálnyi vaj
1-2 evőkanálnyi cukorszirup
a töltelékhez:
0,5 dl fényezett rizs
2 dl húsalaplé
30 dkg darált hús
káposzta (apróra vágva)
1 dl tejszín
1 tojás

fehérbors

Elkészítés:


Finn töltött káposzta A rizst a húsalaplében félkészre főzzük. A káposzta torzsáját kivágjuk. A káposztát sós vízben blansírozzuk. Amint a levelek leválnak, a káposztafejet leveleire szedjük. A nagyobb leveleket félretesszük a töltéshez. A vastag részeket levágjuk, a kis leveleket apróra vágjuk a töltelékhez. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A káposzta főzővizével szükség szerint hígítjuk a tölteléket. A levelekre kanállal rászedjük a tölteléket, kis tekercseket formázunk, amelyeket tojásfehérjével rögzítünk. Kicsi, lapos tekercseket kell kapnunk. A tekercseket serpenyőben vajon megsütjük, majd sütőedénybe helyezzük. Cukorsziruppal meglocsoljuk és 175 fokon kb. másfél órát sütjük. Egyszer megfordítjuk a tekercseket és szükség esetén főzővizet öntünk alájuk. Tálalásnál tejszínnel díszítjük.

Darált hússal és rizzsel töltött káposztalevél

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Fonott szűzérmék, burgonyával
Fonott szűzérmék, burgonyával

A húst lehártyázzuk, majd mind a kettőt hosszában félbevágjuk. Ezután mind a négy szüzet egyesével, 3-3 hosszú csíkra vágjuk úgy, hogy az egyik végük egyben maradjon. Szorosan bef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ildikó
GÖNGYÖLT HÚS..RIZI-BIZI
GÖNGYÖLT HÚS..RIZI-BIZI

GÖNGYÖLT HÚS A húsokat ki klopfoljuk majd bedörzsöljük a fűszer keverékkel és egy órára félre tesszük..... a töltelékhez a brokkolit sós vízben félpuhára főzzük majd a gépsonkát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Mustáros karaj - OK
Karaj - Mustáros karaj - OK

1. A húsokat szeleteljük, kiklopfoljuk, rétegesen a páccal egy jénaiba rakjuk, (lefedjük) és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. 2. Másnap egy kizsírozott, vagy olajozott jénai...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Sarolta
Kiadós kanalas fasírt
Kiadós kanalas fasírt

A darált húshoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a kis kockákra vágott hagymát és a többi hozzávalót. Bő forró olajba kanállal szaggatjuk, s mindkét felét pirosra sütjük. Nem...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk