4 személyre:
1 nagy fej káposzta
2-3 evőkanálnyi vaj
1-2 evőkanálnyi cukorszirup
a töltelékhez:
0,5 dl fényezett rizs
2 dl húsalaplé
30 dkg darált hús
káposzta (apróra vágva)
1 dl tejszín
1 tojás
só
fehérbors
Finn töltött káposzta A rizst a húsalaplében félkészre főzzük. A káposzta torzsáját kivágjuk. A káposztát sós vízben blansírozzuk. Amint a levelek leválnak, a káposztafejet leveleire szedjük. A nagyobb leveleket félretesszük a töltéshez. A vastag részeket levágjuk, a kis leveleket apróra vágjuk a töltelékhez. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A káposzta főzővizével szükség szerint hígítjuk a tölteléket. A levelekre kanállal rászedjük a tölteléket, kis tekercseket formázunk, amelyeket tojásfehérjével rögzítünk. Kicsi, lapos tekercseket kell kapnunk. A tekercseket serpenyőben vajon megsütjük, majd sütőedénybe helyezzük. Cukorsziruppal meglocsoljuk és 175 fokon kb. másfél órát sütjük. Egyszer megfordítjuk a tekercseket és szükség esetén főzővizet öntünk alájuk. Tálalásnál tejszínnel díszítjük.
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés vajon elősütjük. A sajtot lereszeljük. A paradicsomot, csípős paprikát, kolbászt és a gombát szelete...
Elkészítési idő:1. A tarjaszeleteket sózom, borsozom (színes, frissen őrölt borssal), zsiradékkal bekenem, hűtőbe teszem. 2. Az uborkasalátához felszeletelem az uborkát, az újhagymát, a snidli...
Elkészítési idő:A húsféléket gyengén sózott vízben puhára főzöm, onnét kivéve lehűtöm, majd ledarálom. A rizst félpuhára főzöm és lehűtöm. Az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára pirítom, hoz...
Elkészítési idő:1. A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. 2. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. 3. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt h...
Elkészítési idő: