Hozzávalók:
2 ostyalap
50 dkg darált hús
1 kk piros paprika
1 ek mustár
1 ek majonéz
10 dkg rizs ( megfőzve)
2 tojás
1 diónyi vöröshagyma, ( apróra vágva)
2-3 gerezd fokhagyma ( apróra vágva)
só, bors, vegeta ( ízlés szerint)
Elkészítése:
Az ostyalapokat nedves konyharuha közé tesszük rövid időre, ( annyira, hogy majd felEzttudjuk tekerni törés nélkül)
A darált húst összedolgozzuk a többi hozzá valóval. Az enyhén megpuhult ostyalapok sima oldalára kenjük és szorosan felsodorjuk. Fagyasztóba tesszük 2-3 órára, hogy megkeményedjen, de csak annyira, hogy feltudjuk szeletelni. Újnyi vastagra szeleteljük, egy rúdból 23-25 szeletet kapunk.
Így felszeletelve bezacskózzuk és mehet a fagyasztóba. Bármikor lehet sütni, mindig annyit veszünk ki amennyire éppen szükség van. Panírozzuk ( liszt, tojás, prézli) és forró olajban/zsírban kisütjük.
A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdos...
Elkészítési idő:A csülköt alaposan megmossuk, és nagyobb (kb. 3*3cm) darabokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. Megtisztítjuk, felkockázzuk a vöröshagymát és a felhevített zsíron üvegesre párolj...
Elkészítési idő:A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra. A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olaj...
Elkészítési idő: 4 óra