Hozzávalók:
2 ostyalap
50 dkg darált hús
1 kk piros paprika
1 ek mustár
1 ek majonéz
10 dkg rizs ( megfőzve)
2 tojás
1 diónyi vöröshagyma, ( apróra vágva)
2-3 gerezd fokhagyma ( apróra vágva)
só, bors, vegeta ( ízlés szerint)
Elkészítése:
Az ostyalapokat nedves konyharuha közé tesszük rövid időre, ( annyira, hogy majd felEzttudjuk tekerni törés nélkül)
A darált húst összedolgozzuk a többi hozzá valóval. Az enyhén megpuhult ostyalapok sima oldalára kenjük és szorosan felsodorjuk. Fagyasztóba tesszük 2-3 órára, hogy megkeményedjen, de csak annyira, hogy feltudjuk szeletelni. Újnyi vastagra szeleteljük, egy rúdból 23-25 szeletet kapunk.
Így felszeletelve bezacskózzuk és mehet a fagyasztóba. Bármikor lehet sütni, mindig annyit veszünk ki amennyire éppen szükség van. Panírozzuk ( liszt, tojás, prézli) és forró olajban/zsírban kisütjük.
Egy alacsony falú edényben olajat hevítünk, és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd ízesítjük sóval, cukorral, fűszerezzük őrölt fekete...
Elkészítési idő:A húst megmossuk, ujjnyi vastagságú közökkel bevágjuk, mintha felszeletelnénk, de ne vágjuk át teljesen, az alja fogja majd össze. A szárított paradicsomot apró darabokra vágjuk,...
Elkészítési idő: 90 percA szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés zsíron szép pi...
Elkészítési idő: