Családireceptkönyv.hu

Zsebes karaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleves kocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika

Pác:

olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta

őrölt bors
pirospaprika

Elkészítés:


A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott römertopfba/ cserépedénybe.

A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a römertopf tetejét és pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.

Zsebes karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Hentes tokány
Hentes tokány

Nekem a hentes tokány az egyik nagy kedvencem nekem , és családomnak is . Ez az étel nagyon jó mert gyorsan elkészíthető . Az elkészítését kezdjük a hagymával . A hagymát apróra k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fügelekvárral sült sertéscomb
Fügelekvárral sült sertéscomb

A sült húshoz A sertéscomb mindkét oldalát besózzuk/borsozzuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és nagy lángon körbepirítjuk a húst, majd félretesszük kicsit hű...

Elkészítési idő: 110perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fokhagymás sertéstarja sült szalonnával
Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Fokhagymás sertéstarja sült szalonnával

A friss fejeskáposztát uborkagyalun vékony csíkokra szelem, megöntözöm az olívaolajjal és a 2-3 dl salátalével, és rövid időre hűtőszekrénybe teszem. A krumplit meghámozom, vékony...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Hagymaágyon sült oldalas
Hagymaágyon sült oldalas

Feldaraboljuk az oldalast, majd az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, ebben hagyjuk a húst érlelődni. Megpucoljuk a hagymát, felszeleteljük. A tepsi aljában a hagymából ág...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk