Családireceptkönyv.hu

Gombás búbos karaj


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet karaj csont nélkül
25 dkg gomba
10 dkg bacon
2 paradicsom
1 hegyes erős paprika
1 fej vöröshagyma
4 vékony szelet sonka
4 szelet trappista sajt

őrölt fehér bors
grill fűszerkeverék
5 dkg vaj
5 dkg liszt

Elkészítés:


A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt egy tepsibe tesszük.

A vöröshagymát apróra a gombát szeletekre a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.

A bacont kipirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk amíg a levét elfövi.

Az elősütött karajszeletekre halmozzuk a pirított gombát, majd csípős paprika és paradicsom szeleteket teszünk rá. Betakarjuk egy-egy szelet gépsonkával és trappista sajt szeletekkel. Az egészet grillsütőben vagy előmelegített sütőben megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Gombás búbos karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Kolbásszal töltött karaj
Kolbásszal töltött karaj

A hús közepébe hosszában lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával. Egy tepsibe kevés ola...

Elkészítési idő: 130 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bakonyi szelet
Bakonyi szelet

A hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg mindkét oldalát. 20 perc pihentetés után forgassuk meg lisztben és a forró olajban hirtelen süssük meg mindkét oldalán A visszamaradt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gombás sertésszűzbatyu mustármagos mártással
Gombás sertésszűzbatyu mustármagos mártással

hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd félretesszük kihű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hagymás tarja-rakottas+polenta lepénykék
Hagymás tarja-rakottas+polenta lepénykék

A csibemellfilét középen ketté, keresztben 3-3 korongra vágjuk. Az összes megmosott, megtörölgetett húst gyengén kiverjük, sóval, borssal, majoránnával, őrölt köménnyel megszórjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk