menu

Családireceptkönyv.hu

Karaj kolbászos sajtmártásban


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 szelet karaj
6 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors ,só ,liszt ,zsír 

Kolbászos sajtmártáshoz: 
15 dkg füstölt szárazkolbász
1 pritaminpaprika vagy kápia
6 dkg trappista sajt
2,5 dl főző tejszín
1 kis doboz tejföl, kevés víz
2 ek liszt

Elkészítés:


1. A kolbászt felkarikázzuk, a karikákat félbevágjuk, serpenyőben kis lángon zsírjára sütjük, majd a kolbászt kivesszük a zsírból és félretesszük.
3. A húsokat enyhén kiklopfoljuk ( ha a szeletek túl nagyok, félbevágjuk és szélüket körben picit bevagdossuk, hogy sütés közben ne ugorjanak össze olyan nagyon. )
4. Mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. A kolbászzsíron hirtelen kisütjük a húst és félretesszük.
5. A paradicsompaprikát felaprítjuk és pici zsíron megfuttatjuk. ( a kolbász zsíros serpenyőben)
6. beleöntjük a tejszínt, beletesszük a kolbászt és a fokhagymát és felforraljuk.
7. A tejfölt kevés vízzel, majd pedig a liszttel simára keverjük, a tejszínhez adjuk,egyet forralunk rajta, félrehúzzuk majd belereszeljük a sajtot is.
8. Egy hőálló edénybe egy sor húst teszünk, öntünk rá a mártásból, majd még egy sor hús következik, amit befedünk a maradék szósszal. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 180-200°C 

sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 15-20 perc

főtt rizzsel kínáljuk

recept:süniskanál blog

 Karaj kolbászos sajtmártásban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Skót tojás spagettibabbal
Skót tojás spagettibabbal

A tojásokat főzzük meg, majd tegyük hideg vízbe, végül pedig pucoljuk meg. (én keményre főztem a tojásokat, de ízlés szerint főzhetjük rövidebb ideig, akkor a sárgája még folyós ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésborda Budapest módra
Sertésborda Budapest módra

A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A sza...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük. 4 evőkanál olívaolaj, 4 gerezd fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülökterrin torma panna cottával
Csülökterrin torma panna cottával

Csülökterrin A zöldséges lében megfőtt, füstölt csülköt (sonkát vagy tarját) apróbb darabokra csipegetjük, nagyjából a felét egy, frissentartó fóliával bélelt, püspökkenyér form...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk