Családireceptkönyv.hu

Karaj kolbászos sajtmártásban


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 szelet karaj
6 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors ,só ,liszt ,zsír 

Kolbászos sajtmártáshoz: 
15 dkg füstölt szárazkolbász
1 pritaminpaprika vagy kápia
6 dkg trappista sajt
2,5 dl főző tejszín
1 kis doboz tejföl, kevés víz
2 ek liszt

Elkészítés:


1. A kolbászt felkarikázzuk, a karikákat félbevágjuk, serpenyőben kis lángon zsírjára sütjük, majd a kolbászt kivesszük a zsírból és félretesszük.
3. A húsokat enyhén kiklopfoljuk ( ha a szeletek túl nagyok, félbevágjuk és szélüket körben picit bevagdossuk, hogy sütés közben ne ugorjanak össze olyan nagyon. )
4. Mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. A kolbászzsíron hirtelen kisütjük a húst és félretesszük.
5. A paradicsompaprikát felaprítjuk és pici zsíron megfuttatjuk. ( a kolbász zsíros serpenyőben)
6. beleöntjük a tejszínt, beletesszük a kolbászt és a fokhagymát és felforraljuk.
7. A tejfölt kevés vízzel, majd pedig a liszttel simára keverjük, a tejszínhez adjuk,egyet forralunk rajta, félrehúzzuk majd belereszeljük a sajtot is.
8. Egy hőálló edénybe egy sor húst teszünk, öntünk rá a mártásból, majd még egy sor hús következik, amit befedünk a maradék szósszal. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 180-200°C 

sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 15-20 perc

főtt rizzsel kínáljuk

recept:süniskanál blog

Karaj kolbászos sajtmártásban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Sült oldalas
Sült oldalas

1. Az oldalast előkészítem, kétcsontnyi széles szeletekre vágom és ha kell egyforma vastagságúra alakítom, lenyesegetek belőle egy-két zsírréteget. 2. Alaposan megsózom minden old...

Elkészítési idő: 3 - 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztás gőzgombóc omlós tarjával
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Káposztás gőzgombóc omlós tarjával

A knédlitésztát alaposan kidolgozzuk simára, és 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen. Közben elkészítjük a káposztát: Zsíron apróra vágott vöröshagymát pirítunk kevés cukorral, majd...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zoltán
Skót tojás
Skót tojás

Sós vízben megfőzük 4 db tojást, majd lehűtjük és megpucoljuk. Egy serpenyőben 3 ek olajat felhevítünk, rászórjuk a finomra vágott hagymát, finoman megsózzuk, megborsozzuk, és 2 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ildikó
PÁROLT ZÖLDSÉG ..RESZELT ALMÁS BUNDÁBAN HÚS.
PÁROLT ZÖLDSÉG ..RESZELT ALMÁS BUNDÁBAN HÚS.

a párolt zöldség....zöldségeket megpucoljuk és megpároljuk majd vajon megpirítjuk reszelt bundás hús.....A húst felszeleteljük majd kiklopfoljuk fűszerezzük....az almát megpucolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk