lehet bele füstölt húst vagy körmöt
- 2 kg darált hús
- kb. 1/2 kg rizs (2 nagy porcelán bögre)
- 2 fej fehér káposzta (puha fejű)
- 2 kg savanyú káposzta
- 5 nagy vöröshagyma (2 ---> töltelékbe,
3 ---> káposztába)
- babérlevél
- köménymag
- bors (egész ---> káposztába
törött ---> töltelékbe)
- pirospaprika
- só
- darált paprika
- pirosarany
- 1-2 gerezd fokhagyma
Káposztát fölforralni (előtte kivágni a közepét!).
Rizst majdnem puhára főzni.
Tölteléket összekutyulni (husi, rizs, vöröshagyma, paprika, só, bors).
Betölteni a szármákba (ez esetben nem kell bele tojás)
A végén rántást rakunk bele.
A felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük. Beletesszük az őrölt paprikát, a tárkonyt, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Pirítás után felöntjük vízzel, hogy ellepje....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA máz hozzávalóit tegyük bele egy serpenyőbe, keverjük el és forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről. A pác hozzávalóit keverjük össze, majd forgassuk bele a hússzeleteket. Dörzsö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágva kevés kacsazsíron megpirítjuk. Ha már nem forró, belekeverni a pirospaprikát. A húsmasszához hozzáadni minden alkatrészt és jó alaposan összedolgozni. A sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegelső lépésben készítsd elő az egész karajt. Mosd meg és alaposan szárítsd meg egy papírtörlővel vagy konyharuhával. Le is hártyázhatod. Készítsd el a fűszerkeveréket/pácot. Eh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű