lehet bele füstölt húst vagy körmöt
- 2 kg darált hús
- kb. 1/2 kg rizs (2 nagy porcelán bögre)
- 2 fej fehér káposzta (puha fejű)
- 2 kg savanyú káposzta
- 5 nagy vöröshagyma (2 ---> töltelékbe,
3 ---> káposztába)
- babérlevél
- köménymag
- bors (egész ---> káposztába
törött ---> töltelékbe)
- pirospaprika
- só
- darált paprika
- pirosarany
- 1-2 gerezd fokhagyma
Káposztát fölforralni (előtte kivágni a közepét!).
Rizst majdnem puhára főzni.
Tölteléket összekutyulni (husi, rizs, vöröshagyma, paprika, só, bors).
Betölteni a szármákba (ez esetben nem kell bele tojás)
A végén rántást rakunk bele.
◾️A húst felszúrjuk és beletöltjük a kolbászt. ◾️Minden oldalát bedörzsöljük sóval, borssal és őrölt köménnyel ízlés szerint. ◾️Egy tepsibe vagy sütőedénybe tesszük, amit előző...
Elkészítési idő: 100 percA kenyeret megáztatjuk, a tojásokat megfőzzük. A kápiát apró kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon üvegesre pároljuk. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk...
Elkészítési idő:1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, ha van légkeverés akkor azzal. 2. Vágd fel az oldalast 1-2 csont vastagra. Ez ízlés kérdése, de akár még nagyobb darabokban is sütheted...
Elkészítési idő: 160 perc