30 dkg darált hús,
2 db zsemle,
3 fej vöröshagyma,
fokhagyma,
½ kg krumpli,
1 kígyóuborka,
1 tv paprika,
pirospaprika,
só
bors
ételízesítő
zsemlemorzsa
szerecsendió
1 tojás
étolaj
ecet
citromlé
kristálycuko
A darált húshoz adjuk az előzőleg beáztatott zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a tojást, és fűszerezzük.
Formázzuk, majd forró olajban kisütjük. Közben a tetszés szerint felvágott krumplit sós vízben megfőzzük, a dinsztelt hagymával összekeverjük.
Uborkasalátával tálaljuk.
A hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, rászórjuk az apróra vagdalt fokhagymát, majd zsemlemorzsába mártjuk. A húskalapáccsal gyengén beleverjük a morzsás fokhagymát, ezután li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVöröshagymát megdinsztelem, tűzről levéve jó adag pirospaprikával szórom meg. Visszateszem a tűzhelyre, hozzáadom a felcsíkozott csirkemellet. Kicsit pirítom, majd felöntöm annyi...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tarját ujjnyi szeletekre vágom, a fokhagymával, sóval, borssal, majorannával és köménymaggal fűszerezem. Éjszakára hűtőbe teszem pihenni. Másnap kevés olajon mindkét oldalát elős...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA húst megmossuk, kissé kiverjük, befűszerezzük, és állni hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A hagymát és a zöldpaprikát megtisztítjuk, megmossuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű