menu

Családireceptkönyv.hu

GÖRÖG HÚSGOMBÓCOK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl zsemlemorzsa
1,25 dl tej vagy tejföl
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja

őrölt bors
1 kávéskanál mustár
szárított majoránna
25 dkg darált sertéshús (a fele marha is lehet)
1 tojás
A sütéshez:
kb. 1,25 dl olaj
A paradicsommártáshoz:
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ág zeller
2 evőkanál olaj (lehetőleg olíva)
75 dkg paradicsom
bazsalikom
1 babérlevél
1 ág rozmaring
csipetnyi chilli vagy erős paprikakrém
csipetnyi cukor

őrölt bors
0,5 dl fehérbor
1 dl víz

Elkészítés:


A zsemlemorzsát meg a tejet villával összekeverjük. A hagymát, a sárgarépát a petrezselyemmel, a fokhagymával és a citromhéjjal együtt apróra vágjuk. A legegyszerűbb konyhai robotgéppel elvégezni. Akinek nincs, a répát meg a citromhéjat reszelje le, a többit pedig vágja finomra. Ha kész, összekeverjük a sóval, a borssal, a mustárral és a majoránnával. A darált húst jól összekeverjük a tejes morzsával, a fűszerekkel meg a tojással.

A masszából nedves kézzel kis gömböket formálunk, és az olajban közepes lángon megsütjük. Ez kb. 10 perc. Utána szűrőlapáttal kiemeljük, papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük.

Elkészítjük a paradicsommártást. A hagymát és a fokhagymát finomra, a halványzellert apróra vágjuk. Együtt az olajon megfonnyasztjuk. Közben a paradicsomot meghámozzuk, fölaprítva az előzőekhez adjuk. A többi hozzávalót is belekeverjük, fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 35 percig főzzük. Ezután a felét kimerjük, merülőmixerrel pépesítjük és visszaöntjük a többihez, így sűrítjük a mártást. Ekkor belekerülnek a húsgombócok, és lefedve, kis lángon még 15-20 percig főzzük.

Tálalhatjuk pitával vagy tésztával, rizzsel is.

GÖRÖG HÚSGOMBÓCOK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Kiadós székelykáposzta házi savanyú káposztából, róm
Kiadós székelykáposzta házi savanyú káposztából, róm

A vöröshagymát vágd apróra, a húst pedig kisebb kockákra. A zsírt olvaszd fel egy lábosban, majd dinszteld meg rajta a hagymát, közben add hozzá a préselt fokhagymát. Rakd bele a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconbe tekert rúdfasírt
Baconbe tekert rúdfasírt

A darált húst a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és az egészen finomra aprított zöldpetrezselyemmel összekeverjük. - Beleütjük a tojásokat, az áztatott kenyeret jól elkeverjü...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Káposztás sült tarja
Káposztás sült tarja

A megtisztított húst letörüljük sózzuk, és olajon vagy zsíron előpirítjuk. A tepsibe fektetjük a szeleteket, rászeleteljük a fokhagymát és fűszerezzük. Ez tetszés szerint törté...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar  Szabolcsi töltött káposzta
Szabolcsi töltött káposzta

A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk