2 nagy fej hagyma, 40dkg gomba, 10 dkg bacon, 2 db szűzpecsenye, 1 ek vaj/margarin, 1 ek olaj, só, bors, 1 ek ételízesítő, 2 kanál liszt, 2.5 dl tejszín, 2 ek enyhén csípős mustár, 4-5 szál petrezselyemzöld
A megtisztított hagymát és gombát félbevágjuk és szeletekre vágjuk. A szűzpecsenyéket 4 egyforma darabra vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat/margarint és olajat, majd a húsokat körbe pirítjuk, megkapatjuk és félretesszük egy sütőtálba. Sózzuk, borsozzuk.
A mártáshoz a pecsenyealjban ropogósra sütjük a szalonnát, rádobjuk a hagymát, kb. 2 perc múlva a gombát. Kb. 3 percig tovább pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, félrebillentett tető alatt kb. 10 percig pároljuk. Megszórjuk liszttel, hozzáöntjük a tejszínt, mustárral, sóval, borssal még 3-4 percig forraljuk.
Az előkészített húsokra szedjük a mártást és 200'C fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tálalás előtt néhány percig pihentetjük, majd megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. Rozmaringos-fokhagymás tört krumpli, szerecsendióval illatosított krumplipüré, krokett, párolt rízs illik hozzá.
Félszáraz fehérbor vagy rozé illik hozzá.
A darált húst az apróra vágott fokhagymával, a tojással a tejbe áztatott zsemlével, ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával összegyúrjuk. A muffin forma mélyedéseit keresz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://borosvalikonyhaja.blogspot.co.uk/2017/07/csulok-presben-kolbasszal.html https://borosvalikonyhaja.blogspot.co.uk/2015/12/felvagottak-adalek-izfokozo-es.html https://b...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes: A tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a hús kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSätt ugnen på 225 °C. Skala och dela alla rotfrukter i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 10 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet. Krossa rotfrukterna med en potatiss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű