Hozzávalók 1 csülök (kb. 1,50 dkg 2 nagy fej vöröshagyma, 80 dkg kisebb burgonya, 3 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vegeta ételízesítő, só. 40 dkg savanyú káposzta 10 dkg húsos szalonna
Elkészítése:
A csülköt megtisztítjuk kuktába tesszük ételízesítővel, fokhagymával, majdnem készre főzzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk,négyfelé vagdaljuk, hagymát karikára vágjuk. Egy tűzálló edényt kiolajozunk és sorba rakjuk, burgonya ,hagyma, kevés só, majd az egész káposztával befedjük. A csülköt felszeleteljük 2 cm vastagra sertés fűszer sóval beszórjuk és a káposzta tetejére rakjuk a szalonnával együtt és a tetővel lefedjük. Előmelegített sütőbe lefedve olyan egy órát sütjük, míg minden jól megpuhul benne.
Recept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborossal ízesítjük. A gombaragut a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsompürét, 2 evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat átkenjük a paradicsomos keverékkel, letakarjuk és hűtőben pihentetjük legaláb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 30 – 40 dkg sertéshúst (lapocka) pörkölt méretű kockákra vágom. 1 fej hagymát megdinsztelek, majd kb. ¾ evőkanálnyi Piros Aranyat teszek hozzá. Ebben párolom a húst, amíg elfövi...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsirad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű