Hozzávalók 1 csülök (kb. 1,50 dkg 2 nagy fej vöröshagyma, 80 dkg kisebb burgonya, 3 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vegeta ételízesítő, só. 40 dkg savanyú káposzta 10 dkg húsos szalonna
Elkészítése:
A csülköt megtisztítjuk kuktába tesszük ételízesítővel, fokhagymával, majdnem készre főzzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk,négyfelé vagdaljuk, hagymát karikára vágjuk. Egy tűzálló edényt kiolajozunk és sorba rakjuk, burgonya ,hagyma, kevés só, majd az egész káposztával befedjük. A csülköt felszeleteljük 2 cm vastagra sertés fűszer sóval beszórjuk és a káposzta tetejére rakjuk a szalonnával együtt és a tetővel lefedjük. Előmelegített sütőbe lefedve olyan egy órát sütjük, míg minden jól megpuhul benne.
A füstölt szalonnát megpirítottam félretettem, utána megdinszteltem a hagymát, tettem bele paradicsomot és pritaminpaprikát rátettem a csíkokra vágott hűst, kifehérítettem, só, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús szeleteket,klopfolás után sózom.A reszelt sajtot a tojásba keverem.A húsokat először lisztbe, majd a sajtos tojásba forgatom végül a zsemlemorzsába és forró olajba kisütöm Bu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst főzzük puhára vízben amit ízesítjük izvarázsal. A kelkáposztát kockázzuk fel főzzük meg ízvarázsos vízben, szűrjük le. A hagymát apróra vágjuk dinszteljük. A paradicsomot p...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA karaj bőrös oldalát éles késsel beirdaljuk hosszában és keresztben is. A fűszerekkel jól bedörzsöljük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymával együtt sütőzacskóba te...
Elkészítési idő: 310 min Nehézség: Közepes