20 dkg bacon
60 dkg lapocka vagy tarja
35 dkg gomba
3 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
paradicsomsűrítmény
só, bors, majoranna
őrölt paprika
olaj
Kevés olajon lepirítjuk a felkockázott szalonnát, a felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, jól átpirítjuk. Ízesítjük fokhagymával, sóval, fűszerekkel. Adunk hozzá paradicsomsűrítményt. Pici vizet öntünk alá, és majdnem készre főzzük. Végülbelerakjuk a felszeletelt gombát és rövid lére forraljuk. Sült krumplival és vegyes savanyúsággal tálaljuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el. A csirkemájat csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kacsazsírban üvegesre pároljuk. Beleborítjuk a májat, és az egész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Sertésszeleteket kiklopfolsz, sózod, borsozod, egy kis kakukkfű is mehet rá. 2. Krumplit és vöröshagymát felkarikázol. 3. Egy tűzálló tálat kiolajozol, beleteszel egy so...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA babot egy éjszakára áztassuk be, így sokkal finomabb lesz. A csülköt a babbal együtt tegyük fel főni körülbelül két és fél liter vízben, majd kezdjük el megpucolni a zöldségeket....
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes