1 kg savanyú káposzta
40 dkg oldalas
50 dkg kicsontozott csülök
1 ek olaj
1 nagy fej vöröshagyma
15-20 szem aszalt szilva
2 dl tejföl
egészbors,babérlevél,só
A savanyú káposztát átmossuk,a húsokat kétcentis kockákra vágjuk,Forró olajon megforgatjuk,hogy kéreg képződjön,hozzáadjuk az apróra vágott hagymát,káposztát és a szilvát.Annyi vizet öntünk rá,hogy ellepje,sózzuk,tetejére babérlevelet és szemesborsot teszünk.Lefedve,közepes lángon készre főzzük.Tálaláskor tejföllel locsoljuk.
Ki savanyúbban szereti,az csak a kápozsta felét mossa ki.
A hozzávaló húsokat, meg zöldségeket 3-4 óra alatt abalében puhára főzöm. Mikor megvan, a bőröket, húst apró, vékony csíkokra vagdosom, fűszerezem, majd a disznó gyomrába tömköd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott húst alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd forró serpenyőben, kevés olajon minden oldalán adjunk egy kis színt a húsnak. A páchoz 4 evőkanál olajhoz adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. 2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben klopfold ki a húsokat közepesen vékonyra, kb. fél cm-esre. Sózd és borsozd a húsok mindkét oldalát. A második oldalukra tegyél szeletenként kb. 1-1,5 g, azaz nagyjáb...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű