Családireceptkönyv.hu

Aszalt szilvás káposzta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta
40 dkg oldalas
50 dkg kicsontozott csülök
1 ek olaj
1 nagy fej vöröshagyma
15-20 szem aszalt szilva
2 dl tejföl
egészbors,babérlevél,só

Elkészítés:


A savanyú káposztát átmossuk,a húsokat kétcentis kockákra vágjuk,Forró olajon megforgatjuk,hogy kéreg képződjön,hozzáadjuk az apróra vágott hagymát,káposztát és a szilvát.Annyi vizet öntünk rá,hogy ellepje,sózzuk,tetejére babérlevelet és szemesborsot teszünk.Lefedve,közepes lángon készre főzzük.Tálaláskor tejföllel locsoljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ki savanyúbban szereti,az csak a kápozsta felét mossa ki.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Galántai bundás hús
Galántai bundás hús

A 8 szelet húst kiklopfoljuk, majd lisztbe forgatjuk, ezután a bunda hozzávalóiból kevert fűszeres tojásba mártjuk.Kevés olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bakonyi betyárgombóc
Bakonyi betyárgombóc

1.A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Borsós sertésragu, sütőben sütve
Borsós sertésragu, sütőben sütve

A húst felkockázzuk,megmossuk. Egy tepsibe szórjuk a felkockázott szalonnát, rá a szeletelt hagymát, majd a húst. Kevés vízben kikeverjük a fűszereket és a gulyáskrémet, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk