8 db sós palacsinta
1 db vöröshagyma
60 dkg sertéscomb vagy csirkemell
fokhagyma
só
bors
paprika
1 ek. paradicsomsűrítmény
1 doboz tejföl
1 doboz tejszín
20 dkg reszelt trappista sajt
étkezési keményítő
1 tojás
A haymát megfuttatom kevés olajon, majd hozzáadom a nagyon kis kockára vágott húst. Lepirítom, majd megszórom paprikával, ízesítem a fűszerekkel, hozzáadok egy kanál paradicsomsűrítményt. Majd felöntöm kevés vízzel és a húst puhára párolom. Ha elkészült adok hozzá egy kis doboz tejfölt, amit előtte kikevertem egy kanál étkezési keményítővel.
Minden palacsintába teszek a húsos töltelékből, majd két oldalát behajtom és feltekerem. Az így kapott kis hengereket olajal kikent tűzálló tálra rakom, majd leöntöm egy doboz tejszínnel, amit előzőleg kikevertem egy egész tojással. Tetejére sajtot reszelek és 200 fokon kb 25 percig sütöm.
1.Preheat the oven to 180°C, fan 160°C, gas 4. Mix the pineapple juice, ginger, garlic, soy sauce, ketchup, vinegar and sriracha; season. If the shoulder is in a roll, untie it. Pu...
Elkészítési idő: 4.30 Nehézség: Könnyű1. A sertéskarajt (amennyiben nem szeletelve vásároltuk) szeleteljük fel, és kissé klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, kenjük meg vékonyan étolajjal, és tegyük félre. 2. Tisztítsuk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A húst és a szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát felaprítjuk. 3. A szalonnát megpirítjuk majd a hagymával és pirospaprikával pörköltalapot készítünk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz80 dkg sertés szűzérmét hártyáitól megtisztítottam és ujjnyi széles szeleteket vágtam belőle. Gyengéden megklopfoltam, sóztam, borsoztam és félretettem, amíg a zöldségeket elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes