1 kg sertés lapocka
40-50dkg sertés máj
vöröshagyma
kevés pirospaprika
babérlevél
fokhagyma
tejföl, liszt
só, bors, majoránna
Az apróra vágott hagymát a zsírban megpirítom, majd rádobom a vékony csíkokra (én kockákra vágom) vágott húst. Mikor a hús kifehéredett, borsozom, rádobom a babérlevelet, a fűszereket, és a pirospaprikát, majd felöntöm kb 1 dl vízzel.
Egy órát párolom alacsony lángon, hozzáadom a fokhagymát is.
Teljesen puhára főzőm, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat.
Ekkor már csak pár percig főzöm együtt, mert különben a máj megkeményedik.
Sózom, majd kiszedem a babérlevelet, és behabarom a lisztes tejföllel.
Tálaláskor friss kenyeret adok hozzá.
Attól "tunkedli", hogy a kenyérrel tunkolva fogyasztjuk.
A húst, ha kockára vágjuk, akkor a "válogatósok" könnyebben kiszedhetik. (A májtól így könnyebben megkülönböztethető.):-)
Eredetileg sváb étel, én is a keresztanyámtól tanultam. :-)
Lereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, vöröshagymát. Vég...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst egy nagy tálba rakjuk és hozzáadjuk az összes fűszert, a fél lime levét, olajat és az egészet alaposan belemasszírozzuk a húsba, majd félrerakjuk. Következő lépésként jön a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket besózzuk megborsozzuk, megforgatjuk lisztbe, majd pici zsiradékon hirtelen elősütjük. A kész husikat egy jénai tálba vagy tepsibe fektetjük. Elkészítjük a már...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsózóm borsozom fokhagymát szórók rá tepsibe vagy jénaiba teszem lefedem és 150 C 90 percig puhítom 140 perc jó puha legyen elkészítem a szószt beleforgatom rácsra teszem 200 C/15-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű