Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tunkedli


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg sertés lapocka
40-50dkg sertés máj
vöröshagyma
kevés pirospaprika
babérlevél
fokhagyma
tejföl, liszt
só, bors, majoránna

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát a zsírban megpirítom, majd rádobom a vékony csíkokra (én kockákra vágom) vágott húst. Mikor a hús kifehéredett, borsozom, rádobom a babérlevelet, a fűszereket, és a pirospaprikát, majd felöntöm kb 1 dl vízzel.
Egy órát párolom alacsony lángon, hozzáadom a fokhagymát is.
Teljesen puhára főzőm, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat.
Ekkor már csak pár percig főzöm együtt, mert különben a máj megkeményedik.
Sózom, majd kiszedem a babérlevelet, és behabarom a lisztes tejföllel.
Tálaláskor friss kenyeret adok hozzá.
Attól "tunkedli", hogy a kenyérrel tunkolva fogyasztjuk.

A húst, ha kockára vágjuk, akkor a "válogatósok" könnyebben kiszedhetik. (A májtól így könnyebben megkülönböztethető.):-)

Trükkök, tippek, praktikák:


Eredetileg sváb étel, én is a keresztanyámtól tanultam. :-)

Tunkedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vadas
Vadas

A húst szeletekre vágjuk, klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A pörcöt kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Karaj - Mustáros karaj 3 - OK
Karaj - Mustáros karaj 3 - OK

1. A hússzeleteket megmossuk, megtöröljük és vékonyra kiverjük. 2. Mindkét oldalukat besózzuk, megborsozzuk és az egyik felüket vastagon megkenjük a mustárral. 3. A margari...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Golonka (csülök)
Golonka (csülök)

A csülköt megmossuk, majd nagy lábas vízbe eresztjük. A hús mellé rakunk fokhagymát, fűszertartóban köményt, borókabogyót és borsot teszünk, ezt is az abálóléhez adjuk, valamint a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Borsópörkölt tarhonyával
Borsópörkölt tarhonyával

Vöröshagymát megdinsztelem, tűzről levéve jó adag pirospaprikával szórom meg. Visszateszem a tűzhelyre, hozzáadom a felcsíkozott csirkemellet. Kicsit pirítom, majd felöntöm annyi...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk