1 kg sertés lapocka
40-50dkg sertés máj
vöröshagyma
kevés pirospaprika
babérlevél
fokhagyma
tejföl, liszt
só, bors, majoránna
Az apróra vágott hagymát a zsírban megpirítom, majd rádobom a vékony csíkokra (én kockákra vágom) vágott húst. Mikor a hús kifehéredett, borsozom, rádobom a babérlevelet, a fűszereket, és a pirospaprikát, majd felöntöm kb 1 dl vízzel.
Egy órát párolom alacsony lángon, hozzáadom a fokhagymát is.
Teljesen puhára főzőm, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat.
Ekkor már csak pár percig főzöm együtt, mert különben a máj megkeményedik.
Sózom, majd kiszedem a babérlevelet, és behabarom a lisztes tejföllel.
Tálaláskor friss kenyeret adok hozzá.
Attól "tunkedli", hogy a kenyérrel tunkolva fogyasztjuk.
A húst, ha kockára vágjuk, akkor a "válogatósok" könnyebben kiszedhetik. (A májtól így könnyebben megkülönböztethető.):-)
Eredetileg sváb étel, én is a keresztanyámtól tanultam. :-)
1. A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiverjük. 2. A szeletek szélét 1 cm-re bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjanak össze, aztán gyengén besózzuk, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grillzöldségeket felvágom, miközben az olaj melegszik a serpenyőben. Először a sárgarépát szeletelem, majd felkockázom és a serpenyőbe rakom, mert ez az zöldség a legkeményebb. P...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA zöldségeket vékony hasábokra vágom, a paprikát csíkokra, az újhagyma fehér részét 4-5 centis darabokra, a zöldjét pedig apróra. Bekeverem a máz alapját: egy keverőtálba öntöm az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítom. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű