80 dkg sertéslapocka
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
majoranna
só, bors
petrezselyem
1 kg krumpli
Elkészítés:
A szalonnát felkockázom és kisütöm a zsírját, ha kész, akkor kiveszem a szalonna darabokat és félreteszem. A hagymát és fokhagymát vékony karikára vágom, a szalonna zsírján üvegesre párolom. Az apróbb kockára vágott húst rádobom a hagymára, visszarakom a szalonnadarabokat is, megsózom, borsozom, meghintem majoránnával és lassú tűzön párolom, ha saját levét elfőtte, pótolom vízzel, amíg puha nem lesz. A kis kockára vágott krumplit forró olajban kisütöm és hozzákeverem a megpuhult és rövid lére sűrített apró pecsenyéhez.
A husinkat fogyasztás előtti este befűszerezzük, és megtűzzük a hagymával. A tepsit kikenjük zsírral, majd a fűszeres husit belefektetjük, a húsleves levét ráöntjük, majd befedjük...
Elkészítési idő: 110 min Nehézség: KözepesA húsokat elvágjuk a csontok mentén, tetszőleges méretet választva. Majd besózzuk, beborsozzuk, ne spóroljunk a fűszerezésnél. A két fej fokhagymát összezúzzuk, kevés olajat adunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zsemlét hideg tejben beáztatjuk, utána kicsavarjuk. 2.A hagymát apróra vágjuk, kevés zsírban megpároljuk. 3. Amikor levesszük a tűzről, a még forró hagymába belekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy forró serpenyőben, 1 evőkanál zsíron, megkérgesítjük, az előzőleg alaposan megsózott, megborsozott, őrölt köménnyel megszórt és 1 evőkanál sűrített paradicsommal bemasszírozott...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Nehéz