80 dkg sertéslapocka
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
majoranna
só, bors
petrezselyem
1 kg krumpli
Elkészítés:
A szalonnát felkockázom és kisütöm a zsírját, ha kész, akkor kiveszem a szalonna darabokat és félreteszem. A hagymát és fokhagymát vékony karikára vágom, a szalonna zsírján üvegesre párolom. Az apróbb kockára vágott húst rádobom a hagymára, visszarakom a szalonnadarabokat is, megsózom, borsozom, meghintem majoránnával és lassú tűzön párolom, ha saját levét elfőtte, pótolom vízzel, amíg puha nem lesz. A kis kockára vágott krumplit forró olajban kisütöm és hozzákeverem a megpuhult és rövid lére sűrített apró pecsenyéhez.
A sertéslapockát és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát összenyomjuk, néhány csepp olajjal elkeverjük, és a péppel megkenjük a húsokat. Elkészítjük a bundát, azaz leresz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyers malaccsászárt sóval bedörzsöljük. A hagymákat és a zöldségeket megtisztítjuk, darabokra vágjuk. Egy sütőedényt zsírral kikenünk, szétterítjük benne a zöldségeket, rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A tojást felverjük, kicsit megsózzuk, és kevés tejjel összekeverjük. A cikk sajtot hosszában kettévágjuk, a húsra fektetjük, feltekerjük, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű