40 dkg sovány sertéslapocka
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 dl tej
5 dkg füstölt szalonna
2 tojás
1 zsemle (vagy 1 szelet fehérkenyér)
2 dl kefir
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
só, törött fekete bors
kevés zsemlemorzsa
A húst a zsemlével és a füstölt szalonnával ledaráljuk. Ráöntjük a tejet, a kefirt, a tojásokat és rászórjuk az összes fűszert, valamint a nagyon apróra vágott petrezselymet. Addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot fel nem veszi. Ekkor hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd nedves kézzel pogácsákat formálunk belőle, szemlemorzsában meghempergetjük.
Kikent tűzálló tálra vagy tepsibe tesszük egymás mellé, és előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütjük.
Hagymás burgonyasalátával nagyon finom.
1. A karajból 8 egyforma szeletet vágunk, megsózzuk, és forró olajban elősütjük. 2. A sütésből visszamaradt olajban finomra vágott hagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Egy nagyobb lábasban hevíts fel 5 evőkanál zsiradékot, és fonnyaszd meg benne a hagymát közepes-magas lángon, amíg aranysárga nem lesz, ez kb. 6-7 perc. Ez a tökéletes sertéspör...
Elkészítési idő: 2,5 Nehézség: NehézA hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertésszüzet lehártyázom. Kisebb darabokra vágom. Az összedarabolt húsra teszek friss rozmaringot, megszórom a fűszerkeverékkel, egy kis olajat ráöntve összekeverem és hagyom egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű