40 dkg sovány sertéslapocka
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 dl tej
5 dkg füstölt szalonna
2 tojás
1 zsemle (vagy 1 szelet fehérkenyér)
2 dl kefir
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
só, törött fekete bors
kevés zsemlemorzsa
A húst a zsemlével és a füstölt szalonnával ledaráljuk. Ráöntjük a tejet, a kefirt, a tojásokat és rászórjuk az összes fűszert, valamint a nagyon apróra vágott petrezselymet. Addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot fel nem veszi. Ekkor hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd nedves kézzel pogácsákat formálunk belőle, szemlemorzsában meghempergetjük.
Kikent tűzálló tálra vagy tepsibe tesszük egymás mellé, és előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütjük.
Hagymás burgonyasalátával nagyon finom.
1. A húsból pörköltet készítünk. Levét leöntjük, és a húst apróra vagdaljuk 2. A burgonyás tésztát kinyújtjuk, 5x5 cm-es darabokra vágjuk, és elosztjuk rajta a vagdalt húst....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat apróra vágom és kevés olajon megpirítom. A darált húsból, zsömléből, 2 tojásból, pirított hagymából, sóval, borssal és pirospaprikával fasírtmasszát készítek. Megfőzök...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a h...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű