kb.: 50 dkg liszt,
4 egész tojás,
1 tojássárgája,
ha szükséges pici víz,
só,
darálthús,
olaj,
1 nagy fejhagyma,
2 cikk fokhagyma,
pirospaprika,
paprika krém,
só,
bors,
oregánó,
Besamell:
10 dkg vaj,
annyi liszt, hogy sűrű rántás legyen,
kb. 1 l tej,
só,
bors,
szerecsendió,
A tésztát meggyúrjuk, 2-3 cipóra osztjuk, jól kidolgozzuk és folpackba csomagolva pihentetjük, addig elkészítjük a darálthúst, és a besamellt. A hagymát olajon megdinszteljük, rányomjuk a fokhagymát, átforgatjuk, megszórjuk piros paprikával, felengedjük egypárszor vízzel, majd lefőzzük a vizet, és rátesszük a darálthúst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, addig kavarjuk, míg levét elfövi, majd még 2x, 3x felöntjük éás bőlére hagyjuk. A besamelnek a vajat megolvasztjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű rántást kajunk, picit pirítjuk, majd lassan felöntjük a tejjel, ízesítjük, sűrűre forraljuk. Ha ez kész kinyújtjuk a tésztát és levágunk 1 tepsi méretű darabot, A tepsi aljába zafftot teszünk, erre jön a tészta, rá a darálthús, erre besamel, tészta, darálthús, besamell, tészta, besamell, reszeltsajt, sütőben megsütjük.
A zsírt felmelegítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük. Ezután mehet bele a felkockázott hús, amit fehéredésig sütünk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsibe teszek egy kis zsírt (kacsa vagy libazsír), beleteszem a karikára vágott krumplit, ráteszem a klopfolt tarjaszeleteket (melyeket füszerezek sültfūszerrel, fokhagymasóva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A hússzeletek mindkét oldalát bekenem sós, borsos, fokhagymás olajjal. 2. A burgonyát megtisztítom, és hasábra vágom, majd egy olajozott tepsibe teszem. 3. Ráfektetem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz