kb.: 50 dkg liszt,
4 egész tojás,
1 tojássárgája,
ha szükséges pici víz,
só,
darálthús,
olaj,
1 nagy fejhagyma,
2 cikk fokhagyma,
pirospaprika,
paprika krém,
só,
bors,
oregánó,
Besamell:
10 dkg vaj,
annyi liszt, hogy sűrű rántás legyen,
kb. 1 l tej,
só,
bors,
szerecsendió,
A tésztát meggyúrjuk, 2-3 cipóra osztjuk, jól kidolgozzuk és folpackba csomagolva pihentetjük, addig elkészítjük a darálthúst, és a besamellt. A hagymát olajon megdinszteljük, rányomjuk a fokhagymát, átforgatjuk, megszórjuk piros paprikával, felengedjük egypárszor vízzel, majd lefőzzük a vizet, és rátesszük a darálthúst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, addig kavarjuk, míg levét elfövi, majd még 2x, 3x felöntjük éás bőlére hagyjuk. A besamelnek a vajat megolvasztjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű rántást kajunk, picit pirítjuk, majd lassan felöntjük a tejjel, ízesítjük, sűrűre forraljuk. Ha ez kész kinyújtjuk a tésztát és levágunk 1 tepsi méretű darabot, A tepsi aljába zafftot teszünk, erre jön a tészta, rá a darálthús, erre besamel, tészta, darálthús, besamell, tészta, besamell, reszeltsajt, sütőben megsütjük.
két nappal a sütés előtt bepácoljuk a húst az összes hozzávalóval. A zsírt ráöntjük. 200 fokon kezdjük el sütni, majd ha már érezzük az illatát, megfordítjuk, visszavesszük 160 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal. 2. A tepsi aljára nyers szeletelt burgonyát rakunk, majd erre tesszük a kiklopfolt, sózott húst, aminek mindkét oldalát megkentük bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSZEMÉLYENKÉNT 3 DB KÖZEPES BURGONYÁT MEGPUCOLUNK ÉS FELVÁGJUK...SZEMÉLYENKÉNT EGY NAGY SZELET FÜSTÖLT SONKÁT VESZÜNK,,ÍZLÉS SZERINT VÖRÖSHAGYMÁT ADUNK HOZZÁ DE EL IS HAGYHATÓ AZ...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz oldalast öblítsd le, éles késsel vagdosd el a húst. Sózd és borsozd be ízlés szerint, majd rakd kevés zsírral kikent tepsibe. Tedd rá és köré a fokhagymát, valamint a rozmaring...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű