menu

Családireceptkönyv.hu

Lasagne ( házi gyúrt tésztával)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb.: 50 dkg liszt,
4 egész tojás,
1 tojássárgája,
ha szükséges pici víz,
só,

darálthús,
olaj,
1 nagy fejhagyma,
2 cikk fokhagyma,
pirospaprika,
paprika krém,
só,
bors,
oregánó,

Besamell:
10 dkg vaj,
annyi liszt, hogy sűrű rántás legyen,
kb. 1 l tej,
só,
bors,
szerecsendió,

Elkészítés:


A tésztát meggyúrjuk, 2-3 cipóra osztjuk, jól kidolgozzuk és folpackba csomagolva pihentetjük, addig elkészítjük a darálthúst, és a besamellt. A hagymát olajon megdinszteljük, rányomjuk a fokhagymát, átforgatjuk, megszórjuk piros paprikával, felengedjük egypárszor vízzel, majd lefőzzük a vizet, és rátesszük a darálthúst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, addig kavarjuk, míg levét elfövi, majd még 2x, 3x felöntjük éás bőlére hagyjuk. A besamelnek a vajat megolvasztjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű rántást kajunk, picit pirítjuk, majd lassan felöntjük a tejjel, ízesítjük, sűrűre forraljuk. Ha ez kész kinyújtjuk a tésztát és levágunk 1 tepsi méretű darabot, A tepsi aljába zafftot teszünk, erre jön a tészta, rá a darálthús, erre besamel, tészta, darálthús, besamell, tészta, besamell, reszeltsajt, sütőben megsütjük.

Lasagne ( házi gyúrt tésztával)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Brassói
Brassói

A hagymát a zsiradékon megdinszteljük, rányomjuk a fokhagymát, rá a kockára vágott husi, ízesítjük, kevés vízzelfelöntjük, ha megfőtt rizzsel, vagy sült kockakrumplival tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Töltött karajszeletek „sárkányosan”
Karaj - Töltött karajszeletek „sárkányosan”

1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. 2. A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk. 3. A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk, 2-2 cikk sajtot kicsit e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gombás hagymás tarja házi csalamádéval
Gombás hagymás tarja házi csalamádéval

A húsokat befűszerezem és sorban lerakom a tepsi aljára. A hagymát félfőre vágom a gombát szeletelem Egy nagy tálban összekeverem sóval, borssal a ketchuppal és a mustárral, zúz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött dagadó hagymás tört krumplival
Töltött dagadó hagymás tört krumplival

A húst sózom, borsozom. Elkészítem a tölteléket. A szikkadt zsömléket kockára vágom a tojásokat felverem és ráöntöm, jól elkeverem. Ezután meglocsolom kevés tejjel, jól összedolgoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk