6 szelet ( kb. 1.5 kg) csontos sertéstarja, 0,5 kg sertészsír, só, őrölt kömény, 2 fej fokhagyma
A zsírt tepsibe tesszük. A megmosott tarját besózzuk és a zsír tetejére tesszük. Megszórjuk köménnyel és a tetejére tesszük a kettévágott gerezd fokhagymát.
Egy kis vizet öntünk alá és lefedjük. (Ha kacsasütőben készül, annak a fedelével, ha tepsiben akkor alufóliával.)
Nem előmelegített sütőbe tesszük és 180 - 200 fokon 40 percig pároljuk.
Levesszük a fedelet vagy a fóliát és bő 30 perc alatt locsolgatva pirosra sütjük. Ha kell a hőmérsékletet magasabbra lehet venni.
Mi főtt burgonyával és céklával fogyasztottuk
A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt annyi vízben, hogy ellepje, kb 2 órán át főzzük, majdnem puhára, A vízbe teszünk 2 babérlevelet, egy mokkáskanálnyi , egész fekete borsot, 1 nagy fej vöröshagymát ketté v...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű1. A sonkaszeleteket kiklopfoljuk. 2. A darált húst összedolgozzuk a tojással és egy fejnyi vöröshagymával. 3. Kaporral, sóval, borssal ízesítjük. 4. A maradék vöröshagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük, majd a maradék zsiradékkal eg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes