6 szelet ( kb. 1.5 kg) csontos sertéstarja, 0,5 kg sertészsír, só, őrölt kömény, 2 fej fokhagyma
A zsírt tepsibe tesszük. A megmosott tarját besózzuk és a zsír tetejére tesszük. Megszórjuk köménnyel és a tetejére tesszük a kettévágott gerezd fokhagymát.
Egy kis vizet öntünk alá és lefedjük. (Ha kacsasütőben készül, annak a fedelével, ha tepsiben akkor alufóliával.)
Nem előmelegített sütőbe tesszük és 180 - 200 fokon 40 percig pároljuk.
Levesszük a fedelet vagy a fóliát és bő 30 perc alatt locsolgatva pirosra sütjük. Ha kell a hőmérsékletet magasabbra lehet venni.
Mi főtt burgonyával és céklával fogyasztottuk
1. A kisütött szalonnán megpirítjuk a hagymát, paprikázzuk, rárakjuk a húst (kisebb kockákra vágva, ha oldalassal készítjük darabokra vágva) hozzátesszük az apróra vágott zöldpapri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst motoros vagy kézi hajtású gépen, 6 mm-es tárcsán megdaráljuk, s a fűszerekkel alaposan összegyúrjuk. A sertésvastagbél egyik végét vékony zsineggel megkötözzük, megtöltjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket egy kicsit kiklopfoljuk. A lisztet egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és elkeverjük. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes