menu

Családireceptkönyv.hu

GOMBÁS FASÍRT TÖRT BURGONYÁVAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg darált sertéscomb
fél doboz champion gomba
20 dkg füstölt főtt sonka, apró kockára vágva
3 lilahagyma
2 fej fokhagyma
3 szelet kenyér
2 tojás
só, bors, pirospaprika
olaj
prézli
A körethez:

1 kg burgonya
2 kanál lágy vaj
3 db lilahagyma

Elkészítés:


A hagymát megpucoljuk, és olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra darabolt sonkát, és még kb 5 percig összefőzzük.
A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a megpucolt, feldarabolt fokhagymát, a gombát, a sonkás hagymát, fűszereket ízlés szerint, a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyeret, majd alaposan elkeverjük.
A prézlit tányérba tesszük, a fasírtból apró golyókat formálunk. Megforgatjuk prézliben, és olajban kisütjük.
A burgonyát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, az előzőleg megpucolt, olajon megdinsztelt hagymát és jól összetörjük.

GOMBÁS FASÍRT TÖRT BURGONYÁVAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Göngyölt hús
Karaj - Göngyölt hús

1. Rövidkarajt ki kell csontozni, a husit szeletekre vágni, kiklopfolni. 2. A hús szeleteket be kell sózni, meg kell kenni mustárral, egy kis borssal, majoránnával fűszerezni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Paplanos pecsenye
Paplanos pecsenye

kétféle húst megdaráljuk. Összekeverjük az összevágott, három deka vajon megpirított vöröshagymával, sóval, őrölt borssal meg annyi húslevessel, hogy jól összeálljon. A maradék va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Betyár tokány
Betyár tokány

A húst vékony csíkokra vágjuk, és megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, 2 tk. rozmaringgal, leöntjük 2-3 kanál étolajjal, hogy ne száradjon ki. Ezután összeforgatj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Szatmári töltött flekken
Tarja - Szatmári töltött flekken

1. A tarját felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. 2. Fogunk egy tálat, beletesszük a feldarabolt sonkát, gombát, a felaprózott hagymát, a borsót, a petrezselymet, a tojásokat, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk