menu

Családireceptkönyv.hu

GOMBÁS FASÍRT TÖRT BURGONYÁVAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg darált sertéscomb
fél doboz champion gomba
20 dkg füstölt főtt sonka, apró kockára vágva
3 lilahagyma
2 fej fokhagyma
3 szelet kenyér
2 tojás
só, bors, pirospaprika
olaj
prézli
A körethez:

1 kg burgonya
2 kanál lágy vaj
3 db lilahagyma

Elkészítés:


A hagymát megpucoljuk, és olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra darabolt sonkát, és még kb 5 percig összefőzzük.
A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a megpucolt, feldarabolt fokhagymát, a gombát, a sonkás hagymát, fűszereket ízlés szerint, a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyeret, majd alaposan elkeverjük.
A prézlit tányérba tesszük, a fasírtból apró golyókat formálunk. Megforgatjuk prézliben, és olajban kisütjük.
A burgonyát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, az előzőleg megpucolt, olajon megdinsztelt hagymát és jól összetörjük.

GOMBÁS FASÍRT TÖRT BURGONYÁVAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csülök Pékné módra
Csülök Pékné módra

2 kg karikára vágott krumplit vastagon zsírral ki kent tepsibe teszek,meg szóróm sóval,2 fej karikára vágót hagymát 1 fej fokhagymát szét rakok rajta,1 nagy kanál zsírral meg locso...

Elkészítési idő: 2,5-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FERTŐDI TOKÁNY
FERTŐDI TOKÁNY

.A hagymát apróra vágjunk,az olajban üvegesre pároljuk,rátesszük a csíkokra vágott húst,én hagyom párolni,hogy levet engedjen,majd beletesszük a törött borsot ,vegetát, majorannát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Párolt lilakáposzta sült hússal
Párolt lilakáposzta sült hússal

A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit leszedjük, megmossuk. A torzsáját kivágjuk, és vékonyan felcsíkozzuk. Az olajat beletesszük egy lábosba a cukorral együtt. Karamellizálj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Velős pirítós
Velős pirítós

A hagymákat megtisztítottam, pucoltam. A vöröshagymát nagyon finomra vágtam és a zsíron aranysárgára pirítottam. Hozzátettem a velőt, sóztam, borsoztam, köménnyel, piros paprikával...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk