1 hátsó csülök
1 üveg sör
másfél kg krumpli
bármilyen zöldség amit megeszünk sülve
6 gerezd fokhagyma
só
1 kk. őrölt bors
bármilyen fűszer amit használunk
A húst jól átmossuk, a bőrét kicsit megkapargatjuk, ha kell, perzseljük is, hogy egy szál szőr se maradjon rajta, majd beirdaljuk.
A fokhagymát apróra vágjuk, és ahol lehet, bedugdossuk a csülök bőre alá, majd megszórjuk a többi fűszerrel, ez esetben sóval, borssal, és jól belemasszírozzuk.
A csülköt egy méretes edényben, minden oldalról, forró zsiradékban megforgatjuk, hogy egy kicsit megpiruljon a bőre, majd tepsibe helyezzük, öntök alá egy pohár vizet, és 2 és fél órán keresztül, lefóliázva sütjük 200 fokon.
Általában krumplival együtt szoktam sütni.
A krumplit jól átmossuk, és héjastól nagyobb darabokra kockázzuk.
A fóliát leemeljük a tepsiről, ellenőrizzük, hogy puha-e már a hús.
Ha puha, beleszórjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk.
Rálocsoljuk a sör felét, majd egy 15 perc múlva a másik felét.
Ekkor a krumplit is átforgatjuk.
Mindenféle zöldségeket is tehetünk mellé, jól átveszik egymás ízét.
Ismét 15 perc múlva kivesszük a sütőből.
A húst kiemeljük és felszeletelve tálaljuk.
A csülköt az összes hozzávalóval feltesszük főni, addig főzzük, míg a csülök leválik a csontjáról. Ezután nagyon apró darabokra vagdaljuk a csülköt, teszünk hozzá 1 merőkanál abal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a kis kockákra vágott hagymát és a többi hozzávalót. Bő forró olajba kanállal szaggatjuk, s mindkét felét pirosra sütjük. Nem...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk. A megpirult szalonnát kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsíron (ha szükséges pici sertés zsirral kiegészítjük) az apróra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűStefánia szelet Hozzávalók: Fél száraz kenyeret leáztatni, jól kinyomni a vizet,majd a nagylyukú reszelőn lereszelni.Mindent összekeverek,fokhagymát belenyomni,hagymát be...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes