menu

Családireceptkönyv.hu

CSÜLÖK LAKOMA


Írta:

Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 hátsó csülök
1 üveg sör
másfél kg krumpli
bármilyen zöldség amit megeszünk sülve
6 gerezd fokhagyma

1 kk. őrölt bors
bármilyen fűszer amit használunk

Elkészítés:


A húst jól átmossuk, a bőrét kicsit megkapargatjuk, ha kell, perzseljük is, hogy egy szál szőr se maradjon rajta, majd beirdaljuk.

A fokhagymát apróra vágjuk, és ahol lehet, bedugdossuk a csülök bőre alá, majd megszórjuk a többi fűszerrel, ez esetben sóval, borssal, és jól belemasszírozzuk.

A csülköt egy méretes edényben, minden oldalról, forró zsiradékban megforgatjuk, hogy egy kicsit megpiruljon a bőre, majd tepsibe helyezzük, öntök alá egy pohár vizet, és 2 és fél órán keresztül, lefóliázva sütjük 200 fokon.

Általában krumplival együtt szoktam sütni.

A krumplit jól átmossuk, és héjastól nagyobb darabokra kockázzuk.

A fóliát leemeljük a tepsiről, ellenőrizzük, hogy puha-e már a hús.

Ha puha, beleszórjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk.

Rálocsoljuk a sör felét, majd egy 15 perc múlva a másik felét.

Ekkor a krumplit is átforgatjuk.

Mindenféle zöldségeket is tehetünk mellé, jól átveszik egymás ízét.

Ismét 15 perc múlva kivesszük a sütőből.

A húst kiemeljük és felszeletelve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis sült tarja idény zöldségekkel
Tepsis sült tarja idény zöldségekkel

A cukkinit és a padlizsánt felkockázzuk, nem apró, hanem inkább nagyobb darabokra vágjuk őket. Egy hagymát felszeletelünk. Az újkrumplikat fél centis karikákra szeleteljük és a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Egy nagyobb serpenyőben kiizzasztjuk a csíkokra vágott szalonnát. Kiszedjük, félretesszük. A zsírján kissé lepirítjuk a csíkokra vágott sertés szüzet. Közepesre visszavesszük a lán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

Egy magas falú edényben olvasszuk meg a zsírt, majd szórjuk bele a kockára vágott húst, amit sózzunk és borsozzunk, ízlésünknek megfelelően. Plusz az őrölt köményt se felejtsük...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Máj - Töltött máj
Máj - Töltött máj

1. A lángolt kolbász bőrét lehúzzuk, a húst megdaráljuk, hozzákeverjük a megreszelt főtt tojást, a nyers tojást, fűszerezzük a fűszerekkel. 2. Nagyon kevés sót teszünk bele....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk