40 dkg darált sertéshús
3 nagy burgonya
10 dkg gomba (konzerv)
1 paprika
friss petrezselyemzöld
2 tojás
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
5 gerezd fokhagyma
rozmaring
só, bors
olaj
A burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a massza, még adunk hozzá zsemlemorzsát. Kiolajozott sütőformába, vagy őzgerincformába simítjuk és 180 fokos sütőben, nagyjából egy óra alatt készre sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük. Tálaláskor a tetejét átkenhetjük paradicsomszósszal, vagy csípős mártással, de enélkül is finom.
Na masti (ja som použila kačaciu pre lepšiu chuť) si speníme cibuľu a cesnak. Pridáme nadrobno nakrájaný bravčový bôčik a dusíme do polomäkka, potom pridáme nakrájanú pečienku a du...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A fűszereket elkeverjük a joghurttal és a hússzeletekre öntjük. Hűtőbe tesszük 1-2...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítjük a sörös-mézes pácot. Ehhez a mézet, mustárt, sört, paradicsompürét, olajat és reszelt fokhagymát összekeverjük, frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük. A tarjaszeletek...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA dagadóba késünk és kezünk segítségével lyukat készítünk. A hagymákat apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük a tojásokk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes