Hozzávalók:
20 szelet karaj
200 g csirkemáj
4 db zsemle
2 egész tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
1 db hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem
1 teáskanál piros paprika
kb. 10 szeletelt bacon
só, bors
Elkészítés:
A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk.
A hagymát apróra vágjuk és kis zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk, hogy hűljön.
A zsemléket vízbe áztatjuk.
A megmosott májat egy késsel szétkaparjuk.
A zsemléket kinyomkodjuk és a májjal, hagymával, petrezselyemmel, sóval, borssal pirospaprikával, a kinyomott fokhagymával, tojással összekeverjük és annyi zsemlemorzsát keverünk még bele, hogy ne legyen túl lágy a töltelék.
Egy közepes tepsi alját kizsírozzuk, 10 karajt terítünk rá, az összes tölteléket rásimítjuk és a másik 10 szelet karajjal betakarjuk.
A legtetejét bacon szeletekkel borítjuk.
Előmelegített sütőben alufóliával letakarva kb. 1 órát sütjük, majd a fólia nélkül a szalonna réteget megpirítjuk.
1. A húst megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és olajban kisütjük. 2. Ezután a felszeletelt szalonnát egy jénaiba tesszük, rárakjuk a hússzeleteket, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, apróra vágott fokhagymával és olajba mártva lerakjuk porcelántálba. Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjjelre. A nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált húst egy keverőtálba rakjuk, és egy hagymát nagy lyukú reszelőn ráreszelünk. Majd egy gerezd fokhagymát is hozzáreszelünk, vagy rányomunk. A két tojást is a húsho...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA darált húst összedolgozom a hozzávalókkal. Hagyom pihenni. A paprikákat megszabadítom a belsejétől, a magokat kiszedem. Megtöltöm a („kolbászhús-sal”). A maradék masszából gombó...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű