menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőben sült töltött káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Sütőben sült szárma


A nagymamám a régi időben mindig a kemencében sütötte a szármát, és jó nagyokat készített belőle. Én már csak...részletek
Rózsamama konyhája Rózsamama konyhája
Hozzávalók
20 tekercsre

Alap hozzávalók
500 g savanyú káposzta
10 db savanyú káposzta levél (külső, nagyméretű levél, amit kettévághatunk)
150 g füstölt csemegeszalonna
200 g sonka (füstölt)
2 mokkáskanál köménymag - egész
3 mokkáskanál feketebors (egész)
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
víz
A töltelékbe

800 g sertés darált hús (sovány)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 teáskanál só
1 mokkáskanál köménymag (őrölt)
1 mokkáskanál bors - fekete (tört)
1 evőkanál rizs
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A rántáshoz
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 púpos evőkanál fűszerpaprika
0.5 fej vöröshagyma
250 ml víz (hideg)
3 evőkanál étolaj

Elkészítés:




A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra vágjuk.

A káposztaleveleket elfelezzük, erüket kivágjuk.

Egy keverőtálban a darált húshoz adjuk hagymát, fokhagymát, és a száraz rizst (majd benne megfő).

Hozzáadjuk a fűszereket, és a tojást.


Kézzel jól összedolgozzuk.

Kis gombócokat formázunk, és a káposztalevélbe tesszük.

A leveleket feltekerjük, és a kis hengerek két végét benyomkodjuk.

Egy hőálló edény alját kibéleljük a vágott savanyú káposztával.


Erre tesszük a betöltött káposztaleveleket.

A gombócok közé tesszük a feldarabolt füstölt szalonnát, és sonkát.

Hozzáadjuk az egész borsot, babérlevelet, köménymagot, és felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi.

Alufóliával lefedjük, és 220 C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Amint felforrt, (kb. 30 perc) a hőmérsékletet visszavesszük 150 C fokra. Így sütjük még kb. 2 órát.


Elkészítjük a rántást. Étolajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát.

Hozzáadjuk a lisztet, és együtt pirítjuk.

Beletesszük a pirospaprikát, és felöntjük hideg vízzel.

Kivesszük a sütőből a káposztát, hozzáadjuk a


Fél óra elteltével a leve besűrűsödik, és a káposztalevelek megpirulnak.

Tejföllel tálaljuk. A legjobb friss, ropogós házi kenyérrel! Jó étvágyat hozzá!

Sütőben sült töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Pácolt karaj
Pácolt karaj

A húst megmossuk, felvágjuk és egy tálba tesszük. A bort és a fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, hozzáadunk 2 evőkanál olajat és átkenjük vele a húsokat. Lefedjük és l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Malacsült lusta krumplival és részeges káposztával
Malacsült lusta krumplival és részeges káposztával

A malacsülthöz a karajt először jól megmossuk, majd beírdaljuk a bőrt. A bemetszésnél szeletekre vágjuk a karajt egészen a csontig. A hússzeleteket besózzuk, és az összetevőknél í...

Elkészítési idő: 120 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, a beledobjuk és megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, és kb 10 percig dinszte...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Kasslerlåda med rotfrukter
Kasslerlåda med rotfrukter

Sätt ugnen på 225 °C. Skala och dela alla rotfrukter i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 10 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet. Krossa rotfrukterna med en potatiss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk