.1 kg oldalas,1 dl ketchup,1 kávéskanál római kömény,3 gerezd fokhagyma,0 csapot kávéskanál őrölt gyömbér,1-1,5 kg burgonya,ső,őrölt bors,zsiradék.
Egy kis tálban összekeverjük a ketchupot az őrölt római köménnyel, a gyömbérrel meg 5-6 gerezd reszelt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Bekenegetjük vele a kisebb darabokra vágott oldalast, és egy jól záródó dobozban egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap tepsibe fektetjük a húsdarabokat, mellérakjuk a meghámozott, nagyobb cikkekre szabott vöröshagymát meg a héjában meghagyott, keresztben kettévágott fokhagymafejeket. Öntünk rá 1-2 deci vizet. Alufóliával szorosan lefedjük, majd 170 fokos sütőben bő másfél órán át sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és szépen megpirítjuk a tetejét is (ügyelni kell, mert a ketchupban lévő cukor miatt hamar megég). A lesúrolt burgonyagumókat egészben megsózzuk, zsiradékkal megkenjük. Egyesével alufóliába csomagoljuk, és 50 percig sütjük a forró sütőben (megsüthetjük az oldalassal egy időben). Tálalás előtt kicsomagoljuk a krumplikat, és keresztben bevágjuk a tetejüket. Fejes salátát adunk mellé.
A húst bepácoljuk és egy napig hagyjuk benne. A sörbe keverjük a sót, a borsot, a felaprított hagymát és a rozmaringot, majd a húsra öntjük és hűtőbe tesszük. Ha a húst nem fedi te...
Elkészítési idő: 1 óraőzgerinc, sütő
Elkészítési idő:1. Tűzálló tálat nagyon vastagon kikenünk, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. 2. Ezután meghámozott, megmosott és karikákra vágott, előfőzött burgonyát teszünk bele úgy, ho...
Elkészítési idő: