menu

Családireceptkönyv.hu

Fűszeres oldalas héjában sült burgonyával


Írta:

Elk. idő: 14+1,10 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


.1 kg oldalas,1 dl ketchup,1 kávéskanál római kömény,3 gerezd fokhagyma,0 csapot kávéskanál őrölt gyömbér,1-1,5 kg burgonya,ső,őrölt bors,zsiradék.

Elkészítés:


Egy kis tálban összekeverjük a ketchupot az őrölt római köménnyel, a gyömbérrel meg 5-6 gerezd reszelt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Bekenegetjük vele a kisebb darabokra vágott oldalast, és egy jól záródó dobozban egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap tepsibe fektetjük a húsdarabokat, mellérakjuk a meghámozott, nagyobb cikkekre szabott vöröshagymát meg a héjában meghagyott, keresztben kettévágott fokhagymafejeket. Öntünk rá 1-2 deci vizet. Alufóliával szorosan lefedjük, majd 170 fokos sütőben bő másfél órán át sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és szépen megpirítjuk a tetejét is (ügyelni kell, mert a ketchupban lévő cukor miatt hamar megég). A lesúrolt burgonyagumókat egészben megsózzuk, zsiradékkal megkenjük. Egyesével alufóliába csomagoljuk, és 50 percig sütjük a forró sütőben (megsüthetjük az oldalassal egy időben). Tálalás előtt kicsomagoljuk a krumplikat, és keresztben bevágjuk a tetejüket. Fejes salátát adunk mellé.

Fűszeres oldalas héjában sült burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Vivien
Fasírt
Fasírt

A zsemlét vízbe áztatjuk. A húst fokhagymával,fűszerekkel,tojással összekeverjük. A zsemlét jól kinyomkodjuk és belekeverjük a többi hozzávalóba. Kis golyókat formálunk belőle,majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mennyei sült tarja
Mennyei sült tarja

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás búbos karaj
Gombás búbos karaj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fasírt/ Keva Blogról
Fasírt/ Keva Blogról

Egy tálba beleteszem a darált húst, egy másikba tejet öntök (2-3 dl-t), és időnként jól megnyomkodva beáztatom a zsemlét. Lereszelem a krumplit, majd kinyomkodom és hozzáadom a d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk