.1 kg oldalas,1 dl ketchup,1 kávéskanál római kömény,3 gerezd fokhagyma,0 csapot kávéskanál őrölt gyömbér,1-1,5 kg burgonya,ső,őrölt bors,zsiradék.
Egy kis tálban összekeverjük a ketchupot az őrölt római köménnyel, a gyömbérrel meg 5-6 gerezd reszelt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Bekenegetjük vele a kisebb darabokra vágott oldalast, és egy jól záródó dobozban egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap tepsibe fektetjük a húsdarabokat, mellérakjuk a meghámozott, nagyobb cikkekre szabott vöröshagymát meg a héjában meghagyott, keresztben kettévágott fokhagymafejeket. Öntünk rá 1-2 deci vizet. Alufóliával szorosan lefedjük, majd 170 fokos sütőben bő másfél órán át sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és szépen megpirítjuk a tetejét is (ügyelni kell, mert a ketchupban lévő cukor miatt hamar megég). A lesúrolt burgonyagumókat egészben megsózzuk, zsiradékkal megkenjük. Egyesével alufóliába csomagoljuk, és 50 percig sütjük a forró sütőben (megsüthetjük az oldalassal egy időben). Tálalás előtt kicsomagoljuk a krumplikat, és keresztben bevágjuk a tetejüket. Fejes salátát adunk mellé.
1. A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. 2. Ízlés szerint fűszerezzük, és nagylyukú reszelőn rá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott, szárazra törölt húst és a szalonnát felkockázzuk, majd utóbbinak a zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszünk hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat megsózzuk, -borsozzuk -. Egy serpenyőben felhevítünk 4-5 ek olajat, belerakjuk a tarjaszeleteket, mindkét oldalukat elősütjük, majd 1 dl vizet öntünk alá, és megpároljuk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes