Családireceptkönyv.hu

Mézes-mázas húsgolyók


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg GusztaHús darált sertés hús
1 teáskanálnyi kínai hétfűszer keverék*
1 mokkáskanálnyi őrölt citromfű
1 mokkáskanálnyi tört chili paprika
1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
só és bors

1-2 dl olaj a sütéshez

Mártáshoz:

1 kisebb hagyma, apróra vágva
2 evőkanál méz
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál édes paprika krém
1 evőkanál vörösbor ecet
1-1 teáskanál szója és halszósz
1-2 teáskanálnyi keményítő
só és bors

Elkészítés:


1. Dolgozzuk össze a darált húst a citromfűvel, a paprikával, a szódabikarbónával, és a fűszerkeverékkel. Sózzuk, borsozzuk és gyúrjunk belőle gombócokat.
2. Egy mélyebb serpenyőbe hevítsünk olajat, és süssük ki, két-három részletben a golyókat. Ami megsült, szedjük papírtörlőre.
3. Ha kisütöttük az összes golyót, és kiszedtük, akkor a felesleges olajat öntsük ki egy edénybe és tegyük félre.
4. Az olajos serpenyőt tegyük vissza az energiára, és pároljuk üvegesre a hagymát. Keverjük hozzá a paradicsomot és a paprika krémet.
5. Adjuk hozzá a mézet, a halszószt, a szójaszószt, sózzuk és borsozzuk (a sóval vigyázzunk, mert a halszósz is sós).

6. Öntsük rá az ecetet és 2-3 dl vizet. Forraljuk össze, majd hideg vízben feloldott keményítővel sűrítsük be a mártást. Vegyük le takarékra, és tegyük vissza a húsgolyókat. Pár percig főzzük a mártásban, közben néha rázogassuk meg, hogy mindenhol vonja be a mártás a golyókat

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp & trükk: A kínai hétfűszer keveréket akár magunk is elkészíthetjük. A keveréket sok-sok kínai recept használja, ha sóval keverjük, kitűnő dörzsfűszert kapunk, amit mindenféle sült/grillezett húsok fűszerezésére használhatunk. Összetevők: csillagánizs, édeskömény, szechuáni bors, fahéj, szegfűszeg, kardamom, gyömbér

Egy méretes serpenyő, némi keleti fűszer és egy kis átalakítással a darált húsból, igazi szaftos-fűszeres gombócokat készíthetünk. Jól illik hozzá egy nagy adag zöldsaláta, vagy párolt rizs. Aki távol tartja magát az olajban sütéstől, az sütőben süsse meg a gombócokat, és utána rakja bele a mártásba

Mézes-mázas húsgolyók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Rakott karaj tojásosan - OK
Karaj - Rakott karaj tojásosan - OK

1. Kevés olajon elősütjük a lisztbe forgatott szeleteket. 2. Az áztatott zsemlét jól kinyomkodjuk, egy tálba tesszük. 3. Beletesszük az egész tojást, a petrezselymet és 1 e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pokoli ragu
Pokoli ragu

Az aprora vagott hust (en altalaban pulykat hasznalok, de az eredeti recept szerint serte's megy bele) forro olajon atsutom. Hozzaadom a hagymat, sozom, borsozom. Raszorom a pirosp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A Legfinomabb Cigánypecsenye
A Legfinomabb Cigánypecsenye

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk be, és kicsit hagyjuk állni. Közben a fokhagymagerezdeket nyomjuk át. A húst borsozzuk meg, alaposan kenjük be a fokhagymával, majd liszt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tejszines gombássült fenséges
Tejszines gombássült fenséges

A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk