1.5 kg sertéscsülök (kicsontozott)
3 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 késhegynyi csípős paprikakrém
70 g sűrített paradicsom
2 ek sertészsír
1.Zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát a borssal és köménnyel.
2. Rádobjuk a darabolt csülköt, és megpirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Amikor félig megfőtt, megsózzuk.
3. Kb 1,5 órát főzzük lassú tűzön. Amikor kész, belekeverünk ízlés szerint erőset és a paradicsomot. Még egyszer felforraljuk, és tálaljuk.
Az áztatott zsemléket - ha megszívták magukat vízzel -, kézzel kinyomkodom, és a darált húshoz teszem. Nyomok bele Piros Aranyat, törött paprikát, és hozzáteszem a két tojást. Fokh...
Elkészítési idő: 60A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolva...
Elkészítési idő:A sertéshúst vékony szeletekre vágom, megsózom, majd egy-egy szelet sajtot teszek két szelet közé. A lisztbe teszek egy kis borsot, megforgatom benne, majd tojásba mártom, zsemlemo...
Elkészítési idő: