1.5 kg sertéscsülök (kicsontozott)
3 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 késhegynyi csípős paprikakrém
70 g sűrített paradicsom
2 ek sertészsír
1.Zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát a borssal és köménnyel.
2. Rádobjuk a darabolt csülköt, és megpirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Amikor félig megfőtt, megsózzuk.
3. Kb 1,5 órát főzzük lassú tűzön. Amikor kész, belekeverünk ízlés szerint erőset és a paradicsomot. Még egyszer felforraljuk, és tálaljuk.
A húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap: 1. A húst 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt fekete borssal és majoránnával megszórjuk. 2. Egy tálba a mustárt, az összenyomott fokhagymát és a paprik...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőkészületek: Előző nap, vagy legalább két órával a sütés előtt elkészítem a pácot, és a húst bepácolom. A krumplikat megpucolom, és nem túl vékony (kb. fél centi) karikákra v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű