Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos húsgombóc, széles metélt tésztával


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg darált hús
1 dl rizs
egy fél marék szárított vargánya
kisebb póréhagyma, + 1 kisebb fej hagyma
tárkony,petrezselyem
só,bors
csipetnyi fasírt fűszerpor
egy-egy mokkáskanál gulyáskrém(csemege és csípős, lehetőleg házi készítésű)
1 dl tejföl
1 dl joghurt
1 dl tejszín
1 ek. durum liszt
1 kk. teljes kiőrlésű liszt
1 ek olaj
1 tojás

Elkészítés:


Egy teflonserpenyőben megfonnyasztottam a póréhagymát,majd rátettem, a szárított vargányát, picit sóztam.

Egy tálban összekevertem a húst, a megmosott rizzsel és fűszereztem,majd hozzáadtam a hagymás masszát. Jól összegyúrtam a tojással, és kis gombócokat formáztam.

Egy edényben enyhén sós vizet forraltam , egy fej hagymával és ebbe tettem a gombócokat, majd az ecetes apróra vágott tárkonyt. Kb 20 perc alatt megfőttek a gombócok.

Egy tálban kikavartam a lisztet a tejföllel, joghurttal és tejszínnel, majd felengedtem a meleg főzőlével és lassan kavargattam. Fontos,hogy olyan mártásszerű legyen,mivel nekem sűrűnek bizonyult,még egy kis vízzel felhígítottam.

Kifőztem egy doboz a durumlisztből készült széles metéltet(kék dobozos, ez a kedvencünk) és ezzel tálaltam.

Tálaláskor egy kis parmezánt reszeltem rá:-)

Tárkonyos húsgombóc, széles metélt tésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sörös Frédi-szelet
Sörös Frédi-szelet

A mustárból, olajból és a fűszerekből, valamint az összezúzott fokhagymából egy keveréket készítünk. Ezzel a keverékkel a sütést megelőző este alaposan bedörzsöljük a hús mindkét...

Elkészítési idő: 105 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar TÖLTÖTT KARAJ GAZDAGON
TÖLTÖTT KARAJ GAZDAGON

:A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A kolbászt karikákra,az újhagymát 5-6 cm-es darabokra vágjuk. A két darab tojást megfőzzük. Elkészítés:A hússzeletek egyik felére teszünk 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd húsgombóc (Köttbullar)
Svéd húsgombóc (Köttbullar)

2 ek. zsiradékban megpároljuk a hagymát. Villával felverjük a tojást, hozzátesszük a tejet, zsemlemorzsát, 5 percig állni hagyjuk. Beletesszük a sót, fűszereket, hagymát, húst. Jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Göngyölt karaj kolbásszal, mackósajttal töltve
Göngyölt karaj kolbásszal, mackósajttal töltve

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel megszórjuk. A kolbászt és a paprikákat apró kockákra vágjuk és összedolgozzuk a sajttal. Ízesítjük sóval és őrölt fehér bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk