50 dkg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek étolaj
2 tk oregáno
4 ek sűrített paradicsom
1 kápia paprika
1 konzerv vörösbab
1 konzerv csemegekukorica
1 konzerv (mexikói) zöldségkeverék
2 dl fehérbor
1 tk chilipaprika
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, aláöntöm a bort és puhulásig pároljuk. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a lecsepegtetett konzerveket. Megszórjuk chilivel, elkeverjük és az egészet összeforraljuk.
A megtisztított húst és a szalonnát kockára vágjuk. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 2. A főtt tojásokat villával összetörjük, a reszelt sajttal összekeverjük és sóval, borssal meg finomra vágott petrezs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA káposztát egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy másik edényben a szokásos módon, sós vízben megfőzzük a rizst. A szalonnát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A kétféle húst összekeverjük a tojással, rizzsel, 6 deka pirított reszelt vöröshagymával, sóval és fűszerrel s a levelekbe csavargatjuk henger alakúra, a levelek két végét vissz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű