10 dkg bacon szalonna
50 dkg darált sertéshús
2 kisebb tojás
1 kis csokor friss petrezselyemlevél
1 kk só
1 nagy csipet bors
1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagy gerezd fokhagyma)
6 púpos ek zsemlemorzsa
10 dkg trappista sajt
A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a masszába szórjuk a zsemlemorzsával együtt. Legvégül a reszelt sajtot dolgozzuk bele.
A szalonna csíkokat kettévágjuk és a számukhoz igazítva golyókat formázunk. (Nekem 7 bacon volt a tasakban, így 14 gombócot sodortam.) Minden fasírtgolyót betekerünk egy csík szalonnába. Nem baj, ha nem ér össze teljesen, kicsit nyomjuk a szalonna végét a masszába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a bacon hajtás rész alulra kerüljön.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük.
Külön zsiradék a sütéshez nem szükséges.
1. A hússzeleteket megmossuk, megtöröljük és vékonyra kiverjük. 2. Mindkét oldalukat besózzuk, megborsozzuk és az egyik felüket vastagon megkenjük a mustárral. 3. A margari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst lábasba tesszük kevés olajjal. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, és kevés vizet öntünk alá, majd félig megpároljuk, hozzáadjuk a tört fokhagymát, fűszerezzük. A pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Darál húsból fasírozott alapot készítek. 2. Tésztát kinyújtom és 12 darabra vágom és megkenem a felvert tojással. 3. A fasírtból 12 golyót készítek a tésztára helyezem,ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk. A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra dara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű