10 dkg bacon szalonna
50 dkg darált sertéshús
2 kisebb tojás
1 kis csokor friss petrezselyemlevél
1 kk só
1 nagy csipet bors
1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagy gerezd fokhagyma)
6 púpos ek zsemlemorzsa
10 dkg trappista sajt
A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a masszába szórjuk a zsemlemorzsával együtt. Legvégül a reszelt sajtot dolgozzuk bele.
A szalonna csíkokat kettévágjuk és a számukhoz igazítva golyókat formázunk. (Nekem 7 bacon volt a tasakban, így 14 gombócot sodortam.) Minden fasírtgolyót betekerünk egy csík szalonnába. Nem baj, ha nem ér össze teljesen, kicsit nyomjuk a szalonna végét a masszába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a bacon hajtás rész alulra kerüljön.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük.
Külön zsiradék a sütéshez nem szükséges.
A húst, szalonnát, paprikákat, újhagymát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk az átnyomott fokha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA szalonnát felkockázzuk, egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a hagymát, és az almát. Ha megfőtt, edényekbe kimérjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A sertéshúst metéltre vágjuk. 2. A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, és ennek zsírjában az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. 3. Jól átforgatjuk ebben a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. 2. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű