-8 db közepes méretű krumpli
-500 g darált hús
-1 nagy fej vöröshagyma
-1 dl víz
-só
-bors
-paprika
-olaj
-tejföl(a tetejére)
-reszelt sajt(a tetejére)
A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük.
A hagymát apróra vágjuk olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, ezután felöntjük 1 dl vízzel , fedő alatt pároljuk, és fűszerezzük.
A krumplikat meghámozzuk, és a hosszabbik oldalán kettévágjuk ezután egy kiskanállal kikaparjuk a belsejüket,
A kikapart krumplibél felét hozzákeverjük a darált húshoz és azzal is dinszteljük kicsit.
A tölteléket a krumplikba halmozzuk, közepesen púposra töltve őket.
Egy tepsit kiolajozunk, majd belehelyezzük a krumplikat
Előmelegített sütőben, kb. 15 percig sütjük, vagy amíg a töltelék teteje meg nem pirul. Tetejére sajtot reszeltem!
A karajt sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Fóliába tesszük, Egy szelet szalonnát, hagymát, paradicsomot, paprikát teszünk rá. Batyúra formáljuk a fóliát. Sütőbe 20-25 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A legjobb sült hús agyagedényben készül, puha, ugyanakkor pirosra sült, átjárják az ízek. 2. Érdemes befűszerezni egy nappal előbb, só, bors, valamilyen fűszerkeverék, most...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát feldaraboljuk, rátesszük az olajra, kicsit megpirítjuk, meghintjük sóval (hogy kidobja a levét) hozzáadjuk az ízlés szerint darabolt sertéshúst. Jól kifehérítjük, befűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt csontjától és zsírjától megtisztítom, és a húst forró vajban körös-körül átsütöm. Leöntöm annyi tejjel, hogy ellepje, megsózom, hozzáadom a kakukkfüvet meg a citromlevet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű