20 dkg sertéscomb (1 főre számolva)
só, bors ízlés szerint,
1 tojás,
1/2 dl tejes víz, (fele-fele arányban)
4 evőkanál liszt,
szószhoz:
2 evőkanál ketchup,
3 evőkanál méz,
Erős Pista ízlés szerint,
szezámmag
A húst kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Sűrű palacsinta tésztát készítünk a vízből, tojásból és a lisztből, csipet sót is teszünk bele. Csomómentesre keverjük. Ebbe forgatjuk bele a húskockákat. Majd bő, forró olajban a bundás húsok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.Lassan sütjük, hogy jól átsüljön, Majd kiszedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
A szószhoz a mézet, ketchupot és az Erős Pistát összekeverjük, szórunk bele ízlés szerint szezámmagot és ebbe forgatjuk a kisült húsokat.
Én főtt rizzsel és sült krumplival tálaltam.
hasonlít a kínaira
-
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával. A párizsit felkockázzuk, a lilahagymát apróra vágjuk. A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd a fokhagymás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKapcsold be a sütőt 150 °C-ra. Pucold és darabolt fel a vöröshagymát és a sárgarépát. Pirítsd körbe a húst a vajon és közben fűszerezd sóval és borssal. Tedd bele a körbe sütött...
Elkészítési idő: kb 2,5 óra Nehézség: NehézA tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával. A szeleteket kenjük be vékonyan mustárral és lefedve tegyük félre, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű