Családireceptkönyv.hu

Stefánia vagdalt


Írta:

Elk. idő: 1.5 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg darált sertéshús
2 db zsemle
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek fűszerpaprika (csapott)
2 db tojás
4 db főtt tojás
3 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:


A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
A fokhagymát lereszeljük.
A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk.
A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a fokhagymát, a kicsavart zsemlét, a 2 tojást, 1 csapott evőkanál pirospaprikát, 2 evőkanál zsemlemorzsát, a sót és őrölt borsot. Jól összedolgozzuk.
Egy őzgerinc formát kibélelünk alufóliával úgy, hogy kilógjon az oldalán. Teszünk zsiradékot az alufóliára, és megszórjuk zsemlemorzsával.
Az őzgerinc formába tesszük. A főtt tojásokat a közepébe beledugdossuk. Külsejét zsemlemorzsával megszórjuk, és egy kicsit belesimítjuk. Rátakarjuk az alufóliát, de vágjunk még le egy nagyobb darabot, és azzal is betakarjuk, hogy ne nagyon jöjjön ki lé.
Lefedve, 180 fokon kb. 60 percig sütjük. A végén, a alufóliát levéve, a tetejét aranybarnára sütjük (kb. 15 perc alatt).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Lacipecsenye
Lacipecsenye

A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós sertéstarja
Omlós sertéstarja

A húst megmossuk, papírtörlőn leitatjuk a vizet és frissen darált fekete borssal beszórjuk. A mustárt összekeverjük az egyik evőkanál olívaolajjal és bekenjük a hússzeleteket. Fr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizses hús
Rizses hús

A húst kisebb kockára vágjuk. A hagymát szintén kis kockára vágjuk, majd olajon megfuttatjuk. Utána hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd megszórjuk őrölt paprikával. Kevergetjük, ma...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Oldalas - Sült oldalas 5 - OK
Oldalas - Sült oldalas 5 - OK

1. A legjobb sült hús agyagedényben készül, puha, ugyanakkor pirosra sült, átjárják az ízek. 2. Érdemes befűszerezni egy nappal előbb, só, bors, valamilyen fűszerkeverék, most...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk