Hozzávalók:
1 kg darált hús (sertés, vagy sertés-marha felesben)
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
6 gerezd fokhagyma, apróra vágva vagy zúzva
3 zsemle (vagy 3 kisebb szelet kenyér)
tej
1 csokor petrezselyemlevél
3 egész tojás enyhén felverve
3-4 teáskanál só
bors (ízlés szerint)
2 teáskanál pirospaprika
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A száraz zsemlét vagy kenyeret apróra vágjuk, majd kevés tejjel leöntötjük és kézzel összemasszírozzuk. Akkor jó a massza, ha nem lehet kinyomkodni belőle tejet, mégis minden kis része szívott be folyadékot, tehát jól átázott. (Ha több tejet adtunk hozzá véletlenül, akkor alaposan nyomkodjuk ki belőle, különben a fasírt túl lágy lesz, és szétesik sütés közben.)
A darált húst egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a 3 egész tojást (amit előtte egy kis tálkában enyhén felverünk), a zsömlemasszát, az apróra vágott petrezselyemleveleket, megsózzuk (adagonként adjuk hozzá a sót, nehogy elsózzuk), borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával, majd alaposan átkeverjük, átgyúrjuk az egészet. (Kézzel a legjobb dolgozni.)
Amikor minden jól elkeveredett, kisebb golyókat formázunk belőle és kevés zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük.
A bacon szeleteket fektessük a bambuszlapra, majd kenjünk rájuk előre, ízlés szerint fűszerezett darálthúst, ezután vágjunk mindenikre egy-egy szelet sajtot. Ez utóbbi legjobb, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlemorzsát meg a tejet villával összekeverjük. A hagymát, a sárgarépát a petrezselyemmel, a fokhagymával és a citromhéjjal együtt apróra vágjuk. A legegyszerűbb konyhai robotg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony csíkokra vágjuk és pácoljuk a szójaszószból, 2 ek olajból és 1 gerezd fokhagymából készített páccal. Tegye félre a hűtőbe. A rizst 2 ek olajon pirítsa addig, amíg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük. Az újhagymát, a paprikákat és a főtt tojásokat kis kockákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott újhagymát, főtt tojásokat és pap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű