Húsos masszához:
50 dkg darált hús (eredetileg kolbászhús)
1 tojás
1 áztatott, kicsavart zsemle
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
só
bors
ételízesítő
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
Továbbá
6 főtt tojás
Panírozáshoz:
tojás
liszt
zsemlemorzsa
kukoricaliszt (elhagyható)
A húsos masszát összeállítom.
Folpackra teszek belőle kb. két kanállal, ráhajtom a másik felét, ellapítom. Beleteszek a főtt tojásokból egyet, amit előtte lisztbe forgatok. A husival beburkolom, hogy mindenhol fedje. A többi tojást is beburkolom.
Utána lisztbe, tojásba, és kukoricaliszt-zsemlemorzsa 1:1 keverékbe forgattam. lassú tűzön bő olajban, néha megforgatva aranybarnára sütöttem. Nagyon finom a panír így, ha a zsemlemorzsába kukorica lisztet vagy kukorica darát keverünk!!!
Ha kolbászhússal készül, azt nem kell ízesíteni, sem áztatott zsemle, sem tojás nem kell bele.
A májat megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A 2 dl tejben 2-3 óráig áztatjuk. Megforrósítjuk a vajat, beletesszük a nagyon apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hagymát felvágás után megdinszteljük, majd a gombát megfonnyasztjuk rajta. 2. Kb. 20 perc után, mikor puha a gomba, ízesítjük majoránnával, sóval, borssal. 3. Behabarj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés tejbe beáztatjuk a zsemléket. A tojásokat keményre főzzük. A hagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kipréselt fokhagymát is. A megszokott m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsokat szeletekre vágjuk majd bepácoljuk. Krumplit egy tálba reszeljük hozzá adjuk a sót borsot tojást és a lisztet, egy ragadós masszát kell kapjunk. Ezután a húsokat beforgatj...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes