Húsos masszához:
50 dkg darált hús (eredetileg kolbászhús)
1 tojás
1 áztatott, kicsavart zsemle
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
só
bors
ételízesítő
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
Továbbá
6 főtt tojás
Panírozáshoz:
tojás
liszt
zsemlemorzsa
kukoricaliszt (elhagyható)
A húsos masszát összeállítom.
Folpackra teszek belőle kb. két kanállal, ráhajtom a másik felét, ellapítom. Beleteszek a főtt tojásokból egyet, amit előtte lisztbe forgatok. A husival beburkolom, hogy mindenhol fedje. A többi tojást is beburkolom.
Utána lisztbe, tojásba, és kukoricaliszt-zsemlemorzsa 1:1 keverékbe forgattam. lassú tűzön bő olajban, néha megforgatva aranybarnára sütöttem. Nagyon finom a panír így, ha a zsemlemorzsába kukorica lisztet vagy kukorica darát keverünk!!!
Ha kolbászhússal készül, azt nem kell ízesíteni, sem áztatott zsemle, sem tojás nem kell bele.
50 dkg szűzérmét lehártyázunk és felszeletelünk. 10 dkg szeletelt bacont csíkokra vágunk és serpenyőben megpirítunk. 15 dkg laskagombát felaprítunk és a baconhöz adjuk. Egy fej vör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legfinomabb étkezési tepertőt a sertés húsos, hasaalja szalonnájából készíthetjük. Ha nem csíkozzuk fel, akkor pörcnek fogják hívni. Ha felcsíkozzuk, egyrészt biztosabban jól át...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojást lazán felverjük, majd egy közepes méretű tálban a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk. 2. Ezután nagyobb teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, melyeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kikloffoljuk, sózzuk Krumplit megfőzzük sós vízben,összetörjük zsiradékon hagymát pirítunk, és ráöntjük a krumplira, a saláta káposztából, készült, ízesítésekkel A húst...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű