csirkemell levessel turmixolva, különböző formákban dermesztve.
Nagyjából 2 rész húshoz 1 rész lét adjál, de ez szabadon, ízlés szerint variálható, mert a zselatintól így is, úgy is kemény és és szeletelhető lesz. Minél kevesebb a lé, annál masszívabb persze a végeredmény, és az olvadásveszély sem fenyeget annyira. Ennél a zselatinnál úgy szoktam kalkulálni, hogy ha nagyon keményet akarok (szeletelhető sajt vagy felvágott), akkor fél liter húspéphez vagy sajtalaphoz 3-4 ek (hű, múltkor lemértem, h mennyi, talán 10 g egy ek.) zselatint adok, pudinghoz kevesebbet.
Magában is ehető, de a reggeli tojáslepény mellé is, a kis rudakat magában rágcsáljuk, a tömböket szeletelve sonkaként, felvágottként fogyasztjuk. Alul lepény, rá sonka, legfelül pedig sajt.
A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, alaposan eldolgozzuk. Golyókat formázunk belőle, 180 fokos sütőben mini muffin formákban kisütjük. A szilikonossal egyszerűbb, mert nem...
Elkészítési idő:A hagymát felaprítom, a húst csíkokra vágom. Egy kis olajon dinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a húst sózom borsozom, míg ki nem fehéredik a hús kevergetem. Majd hozzáadom a 3...
Elkészítési idő: 60 percSaját házi hamburgerünk Recept: Kb. 1/2 kg darált sertéshús ( nem az előre dobozolt) Fűszerek: só, bors, reszelt fokhagyma Kis gombócokat formálunk, majd teflonos serpenyőbe z...
Elkészítési idő: