csirkemell levessel turmixolva, különböző formákban dermesztve.
Nagyjából 2 rész húshoz 1 rész lét adjál, de ez szabadon, ízlés szerint variálható, mert a zselatintól így is, úgy is kemény és és szeletelhető lesz. Minél kevesebb a lé, annál masszívabb persze a végeredmény, és az olvadásveszély sem fenyeget annyira. Ennél a zselatinnál úgy szoktam kalkulálni, hogy ha nagyon keményet akarok (szeletelhető sajt vagy felvágott), akkor fél liter húspéphez vagy sajtalaphoz 3-4 ek (hű, múltkor lemértem, h mennyi, talán 10 g egy ek.) zselatint adok, pudinghoz kevesebbet.
Magában is ehető, de a reggeli tojáslepény mellé is, a kis rudakat magában rágcsáljuk, a tömböket szeletelve sonkaként, felvágottként fogyasztjuk. Alul lepény, rá sonka, legfelül pedig sajt.
A darált húst fűszerezd, a hagymát vágd apróra és keverd bele. Egy tepsit bélelj ki fóliával. A húst oszd el 4 részre és formálj belőle vékony húspogácsákat, tedd a tepsibe. A gomb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKockára vágunk 10 dkg szalonnát, kipirítjuk, megdinszteljük benne a felvágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Meghintjük őrölt pirospaprikával, majd rögtön öntünk rá egy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát kockára vágjuk és egy kevés vizet aláöntve megpirítjuk. A füstölt sajtot lereszeljük, a kehült szalonnával, borssal és a felaprított petrezselyemzölddel összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát megtisztítjuk. A húst befűszerezzük. A sertéscombot egy lábasba tesszük a fokhagymával, zsírral és a köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje és fedő a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű