csirkemell levessel turmixolva, különböző formákban dermesztve.
Nagyjából 2 rész húshoz 1 rész lét adjál, de ez szabadon, ízlés szerint variálható, mert a zselatintól így is, úgy is kemény és és szeletelhető lesz. Minél kevesebb a lé, annál masszívabb persze a végeredmény, és az olvadásveszély sem fenyeget annyira. Ennél a zselatinnál úgy szoktam kalkulálni, hogy ha nagyon keményet akarok (szeletelhető sajt vagy felvágott), akkor fél liter húspéphez vagy sajtalaphoz 3-4 ek (hű, múltkor lemértem, h mennyi, talán 10 g egy ek.) zselatint adok, pudinghoz kevesebbet.
Magában is ehető, de a reggeli tojáslepény mellé is, a kis rudakat magában rágcsáljuk, a tömböket szeletelve sonkaként, felvágottként fogyasztjuk. Alul lepény, rá sonka, legfelül pedig sajt.
A hagymát apróra, a húst, a szalonnát, a sonkát, a csemege uborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tarját felvágtam kb. 1 cm-es szeletekre. Mind a két oldalát fűszereztem, sóztam. Egy tepsi kikentem egy kevés olajjal. A fokhagymát és a hagymát apróra vágtam és szórtam a húsok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa krumli meghámozom és kockákra szelve sós vízben felteszem főni de csak éppen hogy puhára..ha kész leszűröm és forró olajban megpirítom... a húst kockákra vágom majd az olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kockára vágott hagymát megpirítjuk a felforrósított zsíron, hozzáadjuk a szintén kockára vágott paprikát, együtt is pirítjuk kicsit, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű