Családireceptkönyv.hu

Virsli,felvágott Benedek Sarolta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


csirkemell levessel turmixolva, különböző formákban dermesztve.

Elkészítés:


Nagyjából 2 rész húshoz 1 rész lét adjál, de ez szabadon, ízlés szerint variálható, mert a zselatintól így is, úgy is kemény és és szeletelhető lesz. Minél kevesebb a lé, annál masszívabb persze a végeredmény, és az olvadásveszély sem fenyeget annyira. Ennél a zselatinnál úgy szoktam kalkulálni, hogy ha nagyon keményet akarok (szeletelhető sajt vagy felvágott), akkor fél liter húspéphez vagy sajtalaphoz 3-4 ek (hű, múltkor lemértem, h mennyi, talán 10 g egy ek.) zselatint adok, pudinghoz kevesebbet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Magában is ehető, de a reggeli tojáslepény mellé is, a kis rudakat magában rágcsáljuk, a tömböket szeletelve sonkaként, felvágottként fogyasztjuk. Alul lepény, rá sonka, legfelül pedig sajt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Sütőben sült fűszeres fasírtgolyók
Sütőben sült fűszeres fasírtgolyók

A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, alaposan eldolgozzuk. Golyókat formázunk belőle, 180 fokos sütőben mini muffin formákban kisütjük. A szilikonossal egyszerűbb, mert nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mustáros sertés ragú
Mézes-mustáros sertés ragú

A hagymát felaprítom, a húst csíkokra vágom. Egy kis olajon dinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a húst sózom borsozom, míg ki nem fehéredik a hús kevergetem. Majd hozzáadom a 3...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Házi hamburger
Házi hamburger

Saját házi hamburgerünk Recept: Kb. 1/2 kg darált sertéshús ( nem az előre dobozolt) Fűszerek: só, bors, reszelt fokhagyma Kis gombócokat formálunk, majd teflonos serpenyőbe z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk