menu

Családireceptkönyv.hu

Virsli,felvágott Benedek Sarolta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


csirkemell levessel turmixolva, különböző formákban dermesztve.

Elkészítés:


Nagyjából 2 rész húshoz 1 rész lét adjál, de ez szabadon, ízlés szerint variálható, mert a zselatintól így is, úgy is kemény és és szeletelhető lesz. Minél kevesebb a lé, annál masszívabb persze a végeredmény, és az olvadásveszély sem fenyeget annyira. Ennél a zselatinnál úgy szoktam kalkulálni, hogy ha nagyon keményet akarok (szeletelhető sajt vagy felvágott), akkor fél liter húspéphez vagy sajtalaphoz 3-4 ek (hű, múltkor lemértem, h mennyi, talán 10 g egy ek.) zselatint adok, pudinghoz kevesebbet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Magában is ehető, de a reggeli tojáslepény mellé is, a kis rudakat magában rágcsáljuk, a tömböket szeletelve sonkaként, felvágottként fogyasztjuk. Alul lepény, rá sonka, legfelül pedig sajt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Darált húsos fészek
Darált húsos fészek

A darált húst fűszerezd, a hagymát vágd apróra és keverd bele. Egy tepsit bélelj ki fóliával. A húst oszd el 4 részre és formálj belőle vékony húspogácsákat, tedd a tepsibe. A gomb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Rakott káposzta
Rakott káposzta

Kockára vágunk 10 dkg szalonnát, kipirítjuk, megdinszteljük benne a felvágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Meghintjük őrölt pirospaprikával, majd rögtön öntünk rá egy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Töltött borda szelet
Töltött borda szelet

A szalonnát kockára vágjuk és egy kevés vizet aláöntve megpirítjuk. A füstölt sajtot lereszeljük, a kehült szalonnával, borssal és a felaprított petrezselyemzölddel összekeverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertéssült lábasban sütve tejben sült krumplival
Sertéssült lábasban sütve tejben sült krumplival

A fokhagymát megtisztítjuk. A húst befűszerezzük. A sertéscombot egy lábasba tesszük a fokhagymával, zsírral és a köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje és fedő a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk